Interpel.lació ètica als sinistres Borrell i Putin

384

El sinistre espanyol Josep Borrell (alt representant de la UE, ¡mare de Déu, Senyor!) no te credibilitat democràtica davant el sinistre rus Vladímir Putin (president de la Federació Russa). Ni al revés. I és que solidaritzar-se amb els condemnats per terrorisme o impulsar una guerra contra una nació i la seva sobirania nacional es sinistre. (“Sinistre: que presagia una desgracia. Funest”. “Funest: que porta la mort, una grossa desgracia”. Diccionari de la llengua catalana).

2.- De l’article “Europa, espantada i resolta”, de Lluís Foix: “Vladimir Putin ha aconseguit espantar Europa que més aviat que tard haurà de respondre amb fets proporcionats a la impresentable agressió de Rússia a Ucraïna”. I també: “Al repte de Josep Borrell en el seu discurs memorable plantant cara a Putin s’ha respost des de certs àmbits mediàtics amb bromes sobre si ha recomanat baixar el consum d’energia reduint el consum de gas”.

3.- ¿Discurs memorable del polític espanyol? ¿Quin present i quin futur defensa Borrell? Un present  i un futur sinistres. Borrell dona suport a José Barrionuevo (ministre de l’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de seguretat), condemnats pel terrorisme d’estat dels GAL (Grups Antiterroristes d’Alliberament). Borrell assegura (13/09/1998) que defensar els condemnats Barrionuevo i Vera forma part del seu projecte de futur. Textualment: “La solidaritat amb aquests companys va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”.

4.- Josep Borrell té el suport de Pedro Sánchez, de Miquel Iceta, de Salvador Illa, de VOX… Però cal escoltar i cantar la veu ètica (i qui vulgui, com una pregària) de l’independentista Lluís Llach, dirigides també a aquests polítics:

“No és això, companys, no és això

 pel que varen morir tantes flors,

pel que vàrem plorar tants anhels.

Potser cal ser valents altre cop

I dir no, amics meus, no és això.

No és això, no, companys, no és això”.

Comparteix aquesta entrada