Josep Borrell i Pedro Sánchez han de posar llum a la relació enigmàtica Putin / Juan Carlos

369

1.- Els borbònics i juancarlistes Josep Borrell (ridiculitzat com “el Benny Hill de la diplomàcia europea”, segons Xavier Sala-i-Martin) i Pedro Sánchez, bons amics de Miquel Iceta i Salvador Illa, tenen la responsabilitat de posar llum a l’enigmàtica relació entre el dictador Vladimir Putin i el rei Juan Carlos I. Però no ho faran.

2.- La relació Putin / Juan Carlos es pública des de fa 10 anys (18 juliol 2012). El primer va lliurar en el Kremlin al segon la mes alta distinció russa. El rei espanyol va elogiar al president rus, i es va fer seves paraules de José Ortega y Gasset: “España y Rusia son dos puntos clave de lo que dio en llamar la gran diagonal europea”. Rei i president es comprometeren a enfortir les relacions polítiques i econòmiques entre els règims espanyol i rus.  

3.- Els ministres José Manuel Garcia Margallo (Exteriors)  i José Manuel Soria (Industria i Turisme), destacats activistes contra el sobiranisme democràtic i pacífic català, participaren en la gestió d’aquesta actuació polític / econòmica ruso / espanyola.

4.- El tàndem Borrell / Sánchez ha d’informar en que varen consistir els acords entre la Rússia putinesca i l’Espanya monàrquica i quin balanç en fan. Han d’explicar per què Juan Carlos va acceptar la condecoració lliurada per Putin i què en pensen dels seus elogis al dictador rus. Han de demanar al rei, avui encara a l’escandalosament rica Abu Dhabi, que retorni aquesta condecoració tenint en compte la guerra endegada per Putin contra el poble d’Ucraïna i la seva sobirania nacional.

5.- Coincidència o no, el fet es que Putin va condecorar al rei espanyol vuit mesos després de que Juan Carlos, acompanyat de l’aristòcrata Corina, 26 anys més jove que ell, tingués que ser operat del maluc degut a l’accident que va tenir en un safari d’elefants a l’africana Botsuana.

6.- Contra el que insinua o afirma l’espanyolisme polític i mediàtic, des de PSOE a VOX, el president exiliat i europarlamentari Carles Puigdemont, enemic numero u del règim espanyol, no ha estat mai condecorat per Putin ni ha elogiat al dictador putinesc rus. El Consell per la República que Puigdemont presideix ho deixa molt clar… “El Consell per la República condemna les accions militars per part de la Federació Russa en territori d’Ucraïna, que impliquen una vulneració flagrant del dret internacional (…) Expressa la seva màxima solidaritat amb la població civil ucraïnesa, víctima de vulneracions greus de drets humans, i amb el seu govern legítim (…) El dret d’autodeterminació, reconegut universalment a tots els pobles en la Carta de les Nacions Unides i en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, no pot ser manipulat per legitimar l’ús unilateral de la força per cap d’estat”.

7.- Junts per Catalunya demana que Juan Carlos i les autoritats espanyoles condecorades per Putin li retornin totes les condecoracions.

Comparteix aquesta entrada