L’espanyolisme s’emmiralla en el putinisme i viceversa

1208

L’espanyolisme (poders institucionals, mediàtics i partidistes com PSOE, PP, VOX, Podemos, Cs…) coincideix amb el dictador Vladimir Putin contra el dret d’autodeterminació dels pobles, contra la sobirania d’Ucraïna, de Catalunya, de… Així és en la pràctica, diguin el que diguin Pedro Sánchez, Miquel Iceta, Salvador Illa, Alberto Núñez Feijoo, Yolanda Díaz, Ada Colau, Santiago Abascal…  ¿Estan amb la Ucraïna sobirana o amb Putin que envaeix Ucraïna perquè afirma que aquest poble no existeix i que no és una nació diferenciada de Rússia? L’espanyolisme nega que el  poble de Catalunya existeixi com nació diferenciada d’Espanya.

L’espanyolisme s’emmiralla en el putinisme i viceversa. “Emmirallar. Donar, per reflexió en una superfície llisa, la imatge d’algú. Veure formada la seva imatge en un mirall” (Diccionari de la llengua catalana). Prestigiosos publicistes, periodistes i científics defineixen el putinisme com el sistema polític de Rússia format durant el liderat de Putin. Segueixen algunes de les característiques del putinisme…

1.- Repressió del dret d’autodeterminació i de la sobirania dels pobles.

2.- Restricció dels drets humans i de les llibertats democràtiques com les d’informació i opinió.

3.- Culte a la personalitat del cap d’estat a través de la seva glorificació mediàtica i presentant-lo com heroi nacional que mai ha de ser criticat

4.- Fort poder presidencial i amb elements de nepotisme en les estructures de l’estat.

5.- Centralització i debilitament de la capacitat decisòria política i econòmica dels teòrics i diversos poders territorials.  

6.- Interferències de tot tipus (administratiu, judicial, policial) en les eleccions locals, regionals, federals.

7.- –Control estatal directe o indirecte sobre els mitjans de comunicació de paper i on line i sobre els principals canals de ràdio i televisió.

8.- Prioritat dels interessos estatals per damunt i en contra de les legítimes reivindicacions dels ciutadans i de la societat civil que poden ser objecte de represàlies amb l’excusa de la legalitat establerta.

9.- Persecució dels polítics de l’oposició qualificant les seves actuacions d’hostils i subversives que impliquen la seva expulsió de l’àmbit polític, la presó i l’exili.

10.- Eliminació real del sistema de la divisió dels poders legislatiu, executiu i judicial. Control sobre el sistema judicial. Aplicació selectiva de la justícia, segons es sigui amic o crític amb el règim.

Comparteix aquesta entrada