Connexió Franco, Juan Carlos, Putin, Godó, Abu Dhabi… i sense soldats russos a Catalunya

701

La Vanguardia, amb signatures “estel·lars” (¿?) ben pagades, és un dels pamflets espanyolistes que participen de forma servil i acrítica en la fantasia policial i judicial de que Rússia havia d’enviar 10 mil soldats a favor d’una Catalunya independent. Javier de Godó (propietari), Màrius Carol i Jordi Juan (ex director i director), Enric Juliana (l’inefable) encara esperen que aquells militars russos connectin amb el sobiranisme català.

Hi ha una altra connexió fàctica. Francisco Franco, Juan Carlos I, Javier de Godó, Vladimir Putin, Abu Dhabi.

-Dia 30 de desembre de 1.969. El dictador Franco imposa a Juan Carlos com rei d’Espanya. El “caudillo” afirma: “Todo ha quedado atado, y bien atado con la designación como sucesor a título de Rey del Príncipe Don Juan Carlos de Borbón (…) La permanencia inalterable de los Principios del Movimiento, la solidez del sistema institucional del Estado y la designación y juramento prestado por el Príncipe de España, de cuya lealtad y amor a la Patria ha dado sobradas pruebas, son firme garantía de la continuidad de nuestra obra”.

Dia 11 de juliol de 2.008. Javier de Godó rep la distinció de Grande de España, atorgat pel rei Juan Carlos… “por su fidelidad a la Corona y su defensa de las llibertades democráticas”. “Grandeza de España” es la màxima dignidad nobiliària espanyola immediatament després de la d’infant d’Espanya, que és la que correspon als fills dels monarca.

Dia 19 de juliol de 2.012. El dictador Putin lliura, solemnement al Kremlin, a Juan Carlos el Premi Estatal de la Federació de Rússia, màxima distinció atorgada per aquest país… ara en guerra contra Ucraïna i la seva sobirania nacional.

Dia 3 d’agost de 2.020. En plena crisi epidèmica, social, econòmica, política, institucional… Juan Carlos s’en va viure a una luxosa residència d’ Abu Dhabi. Es un dels set Emirats Àrabs Units on es violen els drets i les llibertats humanes.

Connexió: Fet d’estar lligades una cosa amb una altra de la mateixa natura per una relació estreta (Diccionari de la llengua catalana)

Comparteix aquesta entrada