Yolanda Díaz i Lluís Bassets muy mucho españoles com Mariano Ozores

395

PUNT.- “Hablar de Cataluña es hablar de España. Y quiero una España en la que quepan todas las Cataluñas y todas las Galicias, porque hay muchas Cataluñas, muchas Galicias y muchas realidades diferentes”. Ho diu Yolanda Diaz (vicepresidenta segona  i ministre de Treball del Govern PSOE / Podemos) al diari español “El País”. El periodista Lluís Bassets, vinculat a aquest diari espanyolista, es fa seves aquestes paraules. Bassets es aquell que un dia amb ànim de menystenir al conseller de Cultura, Lluís Puig i Gordi, avui exiliat, el va qualificar de ser “sardanista” (!?).

CONTRAPUNT. El president Quim Torra comenta amb ironia: “Sempre hi ha moltes Catalunyes o Galicies, però només una Espanya”. El comentari de Torra recorda l’eslògan franquista / feixista de l’Espanya “una, grande, libre”. Es a dir, l’Espanya indivisible, imperial i no sotmesa a influències foranies. El periodista Antonio Baños, amb la seva habitual agudesa, diu: “Yolanda, heredera del pensamiento Rajoy: es la Cataluña la que elige al gallego que quepa en España que es Cataluña y es el alcalde al que elige el alcalde”. Ho sintetitza: “Mariano Ozores”. I és que l’espanyolisme de Mariano Ozores, Yolanda Diaz, Lluís Bassets, des de PSOE a VOX, volen fer una caricatura del sobiranisme / independentisme català. Faran el que vulguin però el sobiranisme propugna, per exemple, que la relació entre Catalunya i Espanya es basi sobre la democràcia, la llibertat, la solidaritat, el mutu respecte a la sobirania d’ambdues nacions.

Comparteix aquesta entrada