Castells / Subirats / referèndum al Govern espanyol repressor

432

El fet que Manuel Castells abandoni el Govern de Pedro Sánchez demostra que un savi prestigiós i columnista a “La Vanguardia” pot ser un ministre, en aquest cas d’Universitats, sense pena ni gloria. El seu balanç ministerial es desolador.

2.- Una segona lliçó deriva del fet que Castells serà ara substituït pel catedràtic Joan Subirats. Ambdós son la quota de Comuns / Podemos proposada per Ada Colau. I Castells i Subirats, impulsors ideològics del Comuns liderat per Colau, també són responsables del desprestigi creixent del projecte de la batllessa de Barcelona, sobretot des de les darreres eleccions municipals. La dimissió recent de Pablo Iglesias i les ambigüitats del diputat Jaume Asens en els àmbits social i nacional ho confirma.

3.- Un tercera lliçó és situa en el cor mateix del borbònic i juancarlista Govern de Pedro Sánchez que ha llençat el teòric republicanisme i federalisme del PSOE a la paperera de la història. Castells fou al setembre del 2017 un dels primers signants d’un manifest a favor del referèndum d’autodeterminació: “L’1-O defensem la democràcia a les urnes”. El text acabava així: “Anunciem el nostre suport a la seva convocatòria i demanem a tothom que, sigui quin sigui el sentit del seu vot, acudeixi a les urnes per decidir el futur de Catalunya democràticament i en llibertat”. Entre els primers signants figuren Manuel Castells, Marina Garcés, Eduard Punset, Manel Esteller, Carme Pigem, Jordi Savall, Bonaventura Clotet, Imma Tubella, Pere Portabella, Marta Sanz-Solé, Eudald Carbonell, Xavier Rubert de Ventós.

4.- Un dels milers i milers de ciutadans anaren a votar al referèndum figura el nou ministre d’Universitats, Joan Subirats. Els ultres i franquistes del PP, Cs i VOX estan cabrejats i demanen dimissions. Alguns ho demostren amb declaracions vomitives com Pablo Casado, amb P de pipi i C de caca, segons la seva manera de parlar. I el Govern PSOE / Podemos de Pedro Sánchez està atrapat en les seves contradiccions. Ha tingut o te ministres com Castells i Subirats però, alhora, persegueix i reprimeix com criminals als polítics catalans favorables al referèndum d’autodeterminació. Se suposa que Pedro Sánchez considera que Manuel Castells i Joan Subirats no son uns criminals que hagin d’anar a la presó o a l’exili.

Comparteix aquesta entrada