De PSOE a VOX practiquen l’apartheid contra el català

467

Viure plenament en català a Catalunya i en els institucions espanyoles és impossible.

2.- El règim espanyol imposa l’espanyol i prohibeix el català al Congrés i al Senat on els diputats i senadors escollits a les urnes representen el poble. Aquesta imposició i aquesta prohibició ja existien en les Cortes franquistes. L’objectiu de l’espanyolisme dictatorial era liquidar la llengua i la nació catalana, vulnerant els drets i les llibertats de les persones i dels pobles. Els auto denominats constitucionalistes (PSOE, PP, VOX, Cs…) d’avui continuen practicant aquest apartheid contra el català i els catalanoparlants.

3.- Els partits amb més intens adn franquista (PP, VOX, Cs) acusen cínicament als demòcrates catalans, sobretot els independentistes, de nazis. Amaguen que el franquisme és el que te vinculacions històriques, polítiques, sentimentals i ideològiques amb el nazisme. “Cinisme. Que impúdicament fa gala de menysprear els valors morals” (Diccionari de la llengua catalana). 

4.- El PSOE mira cap una altra banda. Per covardia? Per menyspreu al català? A la recerca d’un miserable grapat de vots ultres? Meritxell Batet, presidenta del Congrés, prohibeix que els diputats catalans parlin en la seva llengua a l’hemicicle. Aquesta prohibició es dona també al Senat que, diuen, és una cambra territorial! Miquel Iceta, ministre espanyol de Cultura, de Cultura!, i Salvador Illa, aspirant fracassat a presidir la Generalitat, es renten les mans amb aigua bruta com el covard governador Pilat, representant de les forces de ocupació.

5.- Aquesta gent fa el victimisme de proclamar-se perseguida per l’independentisme català però pot expressar-se en espanyol en el Parlament de Catalunya. A la Cambra catalana, avui presidida per Laura Borràs (Junts), es parla lliurement en català i espanyol.

6.- Quina llengua te primacia i quina llengua és marginada en els àmbits judicial, policial, militar, funcionarial, mediàtic, audiovisual…? L’apartheid lingüístic es dona  a Espanya, no a Catalunya. L’apartheid lingüístic és dona contra el català, no contra l’espanyol.

Comparteix aquesta entrada