Batet (PSOE) prohibeix el català al Congrés mentre Illa parla espanyol al Parlament

641

Meritxell Batet (PSOE), presidenta del Congrés, obliga als diputats que s’expressin en espanyol i prohibeix, també als diputats catalans, que ho facin en català.

2.- La diputada Mireia Vehí (CUP) va aprofitar el recent debat pressupostari per  denunciar els atacs i menyspreus que rep el català diàriament. S’ha referit, entre altres episodis, casos, a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística i la polèmica que ha envoltat uns programes de ràdio espanyols que han fet befa sobre les quotes de català en les plataformes digitals. Vehí ha fet aquesta denúncia en català des de la tribuna del Congrés fins que Meritxell Batet li ha ordenat que parlés en castellà. “Li demano que continuï la seva intervenció… amb el fi que tots la puguem entendre”.

3.- La postura de Meritxell Batet és un menyspreu als diputats que s’expressen en català. Les raons que esgrimeix son ridícules. Qualsevol diputat espanyol mínimament culte pot entendre el català. Fins i tot, José Maria Aznar el parla en la intimitat. A més, si algun diputat no entén el català pot implantar-se la traducció simultània com succeeix al Parlament europeu. La rèplica de la cupuaire ha estat democràticament implacable: “¿Per què la presidenta del Congrès em talla quan parlo en català, però no talla el representant de Vox quan diu coses racistes”.

4.- La postura de Meritxell Batet és compartida pel seu company de partit, Salvador Illa (PSOE). Illa defensa la sentència del TS i que estigui prohibit expressar-se en català al Congrès i al Senat espanyols però, això sí, ell empra català i espanyol al Parlament de Catalunya

Comparteix aquesta entrada