Illa manté una alarmant trobada amb Borrell a Brusel.les però no es reuneix amb Puigdemont

299

Salvador Illa ha mantingut a Brussel·les una alarmant trobada amb Josep Borrell (alt representant de la UE per Afers Exteriors i Política de Seguretat). Ambdós dirigents del PSOE mostren des de fa anys una forta complicitat. Han coincidit a Barcelona en manifestacions a favor de la unitat d’Espanya i en contra de la sobirania de Catalunya. Actes organitzats per l’espanyolista SCC (Societat Civil Catalana) que ha comptat amb participants, a més d’Illa i Borrell, com Miquel Iceta, Pablo Casado, Enric Millo, Xavier Garcia Albiol, Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa i similars.

2.- Borrell i Illa han tractat ara sobre les iniciatives de la Comissió Europea (projectes pels fons europeus i transició ecològica), l’actualitat geopolítica, la situació política a Espanya i l’anomenat “Govern Alternatiu per Catalunya”. Aquest “Govern Alternatiu”, presidit pel propi Illa, es fantasmagòric, no te cap Parlament que el controli, no figura en l’Estatut ni en la Constitució que els constitucionalistes, o unionistes, o annexionistes tan diuen defensar. Això sí, son monàrquics i juancarlistes, i han llençat el seu suposat republicanisme a la paperera de la història.

3.- El fet que Borrell i Illa hagin tractat sobre la situació política espanyola i catalana es alarmant si es te en comte el projecte polític borrellià. L’espanyol Josep Borrell afirma (13/09/1998) que defensar José Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de Seguretat), condemnats  per terrorisme d’estat, forma part del seu projecte de futur. “La solidaritat amb aquests companys va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”. Paraules dites per Borrell quan Barrionuevo  i Vera foren condemnats per la seva implicació amb els GAL, grups armats para policials  espanyols que practicaren la guerra bruta o terrorisme d’estat.

4.- Per  tant, és lògic i lamentable que Salvador Illa no s’hagi reunit a Brussel·les amb el president Carles Puigdemont, home perseguit pel règim espanyol que el considera un delinqüent perillós però que, en canvi, viu en llibertat a la Unió Europea. Puigdemont és un exiliat polític com també ho va ser un altre president, Josep Tarradellas, tan falsament elogiat per l’amic de Borrell, Salvador Illa.  

Comparteix aquesta entrada