La Vanguardia del Grande de España s’espanyolitza més amb el gurú Iván Redondo

326

La Vanguardia de Javier Godó, Grande de España per concessió de Juan Carlos I, fugat per obscurs afers financers i de faldilles, s’espanyolitza encara més gràcies al seu nou columnista Ivan Redondo que també s’integra en el consell assessor del president del Grupo Godó. Te l’aurèola de ser un gurú coneixedor de les tèrboles entranyes polítiques i mediàtiques. Tan assessora a Javier Garcia Albiol i José Antonio Monago (PP) com a Pedro Sánchez (PSOE) mentre tot sigui al servei de l’Espanya “una, grande i libre” amb adn franquista.  

2.- L’espanyolisme es la clau que posa llum a la foscor de la feina de Redondo. Aquest basc i espanyol parla d’Euskadi com  comunitat autònoma, no com nació. Ell, que no es català, afirma que Catalunya és una comunitat autònoma amb dues nacions, la catalana i l’espanyola. Òndia!. El nou fitxatge estel·lar de La Vanguardia preconitza la trencadissa de la unitat del poble català tan treballada pels catalans durant segles i malgrat totes les dictadures espanyoles que ha patit. Fins i tot, el frívol i incoherent Redondo no contempla la possibilitat de que Catalunya es constitueixi en estat plurinacional però en estat propi. Està en contra de que el poble català decideixi el seu futur per la via pacífica i democràtica de les urnes, no per la via de la imposició. Res de referèndum!

3.- L’espanyolista i monàrquic Ivan Redondo, en canvi, afirma que Espanya és una única nació. Està segur que la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco en la persona de Juan Carlos juga i jugarà un paper determinant a favor d’aquesta Espanya única i unida.

4.- Ivan Redondo no sap que contestar quan se li diu, en una tertúlia a Catalunya Ràdio, que Catalunya dona una lliçó de convivència cívica i lingüística a l’Espanya monolingüe i del “a por ellos”. Un exemple. Els diputats s’expressen lliurement en català o en castellà al Parlament de Catalunya. En contrast, els diputats i els senadors tenen prohibit expressar-se al Congrés i al Senat d’Espanya en català i son sancionats si intenten fer-ho.

5.- Ivan Redondo, per altra banda, no te mes remei que reconèixer el pes polític del president exiliat Carles Puigdemont. Afirma que “no pot haver un retrobament total entre Espanya i Catalunya sense el president Puigdemont”, afegint que Puigdemont ha de deixar clar que està de banda de la solució i no del problema. El que no diu el gurú Iván és que Espanya i el seu Govern també han de posar-se de banda de la solució que implica l’amnistia, renunciar a la repressió, acceptar l’autodeterminació i la voluntat dels catalans expressada a les urnes.

6.- Un darrer apunt però important. ¿Quant cobrarà Iván Redondo per col·laborar a La Vanguardia?. Pregunta legitima. La Vanguardia godiana del Grande de España  és un diari molt subvencionat amb diner públic de les administracions. Aquest diari te el deure ètic i periodístic d’informar en transparència com es destina i es distribueix aquest diner públic.

Comparteix aquesta entrada