Sants i difunts. Un brindis pels que ja no hi son

597

“Rescatant el sentit d’aquest dia d’entre les insulses carabasses i falses teranyines, proposo un brindis pels que ja no hi són. Pels avis, pares, tiets, cosins, germans … Pels amics i amors que se’n van anar tan de matinada. Ja són pols d’estrelles però mantenen les seves llars en el nostre cor. A tots i cada un d’ells, un càlid record i tres paraules: gràcies, perdó, us estimo. Pels que no estan amb nosaltres. Pels que falten i van deixar la seva absència escrita en records. Per aquells que van deixar de mirar els nostres ulls i nosaltres els seus, per aquells que el cor els va fallar i van deixar d’escriure notes a la partitura de la nostra vida. Per aquells que van prometre ser feliços i van morir lluitant per aconseguir-ho, per aquells que no van arribar a ser-ho i per aquells que van morir amb un somriure a la cara després d’anys, i milers de records viscuts.ecordem-nos veritablement d’ells, els Sants de les nostres vida. Feliç dia de Tots Sants”.

2.- Fins aquí un text transmès per Teresa Vilaplana, dona cristiana i compromesa amb els drets humans i dels pobles, sobre el Dia de Tots Sants i el Dia de Difunts. Dues diades que l’Església, malgrat les seves infidelitats a l’Evangeli de Jesús, té l’encert de celebrar-ho litúrgicament.

3.- Vida i mort son una experiència profundament humana, d’una humanitat que forma part de l’univers infinit. Misteri inherent a la condició humana arreu i al llarg dels segles. Hi ha mort en la vida. Tots morim. Hi ha vida en la mort. Podem morir en l’esperança. L’esperança dels que intenten ser bones persones.

4.- L’experiència cristiana d’aquesta bondat s’expressaen les anomenades Benaurades explicades per Jesús a tota la gent (Mateu 5, 1-12).

“Feliços els pobres en l’esperit, perquè d’ells és el Regne del cel.


Feliços els qui ploren, perquè seran consolats.

Feliços els humils, perquè posseiran la terra.

Feliços els qui tenen fam i set de ser justos, perquè seran saciats.

Feliços els compassius, perquè seran compadits.

Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu.

Feliços pels qui treballen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu.

Feliços els perseguits pel fet de ser justos, perquè d’ells és el Regne de Déu.

Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies. Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit”

Comparteix aquesta entrada