El servilisme junquerià d’ER al PSOE estava anunciat a canvi de 155 engrunes

450

L’anunciat servilisme junquerià al Govern espanyol (PsoE / Podemos) de Pedro Sánchez es confirma amb la postura favorable d’ER (sense C) als pressupostos estatals per 155 engrunes, com diu encertadament Jaume Alonmso-Cuevillas, o monedes de plata.  (Engruna. Tros molt petit d’alguna cosa. Diccionari de la Llengua Catalana)

2.- El “sí” de l’ER al PsoE borbònic, juancarlista, ultracentralista i executor del repressor 155 contra Catalunya era profecia malgrat que Oriol Junqueres, Pere Aragonès, Gabriel Rufián i altres del clan han tingut la vana intenció d’enganyar als seus votants i als catalans en general. Nombroses cròniques d’aquest blog en son testimoni. “Taula de diàleg? Aragonés en mans de la borbònica Moncloa i contra Junts” (16 setembre). “Els presidents Pedro i Pere recuperen el franquista ‘sin prisas i sin pausas’” (19 setembre). “Dues certeses. Morir i el vot d’ER a favor dels pressupostos del Govern borbònic” (12 octubre). “La junquerista ER practica l’engany donant suport al pressupost estatal que és una enganyifa” (16 octubre). “ER, sense C de Catalunya, dona suport al PsoE, amb  majñuscula E d’Espanya” (19 octubre)

3.- El partidisme de l’actual cúpula d’ER te dos objectius. El primer consisteix en confiar en un triler de carrer com Pedro Sánchez donant suport als seus pressupostos. Uns pressupostos retro i no progressistes, amb un contingut i una execució que perjudiquen els interessos legítims de la ciutadania catalana. El segon objectiu d’ER es trencar, si convé  per interessos de partit, la  unitat estratègica del sobiranisme català. Ambdós objectius compten amb la complicitat l’establishment annexionista (institucional, legalista, policial, mediàtic).

4.- ER actua d’aquesta manera per res. Només a canvi de 155 miserables monedes de plata tal com el bocamoll Gabrel Rufián va dir un dia, de manera injusta, contra els sobiranistes catalans. Avui son Rufián, Junqueras, Aragonés i els seus els que s’han d’empassar 155 miserables engrunes. (Bocamoll. Moll o bla de boca. S’aplica a un cavall, a un mul, etc. Que diu fàcilment que caldria callar, que tot ho xerra. Diccionari de la Llengua catalana).

5.- Les 155 engrunes o monedes da plata d’ER contrasten amb les sis grans reivindicacions mínimes de Junts per Catalunya. 1) Mantenir els fons Covid a les comunitats autònomes  també l’any proper. 2). Gestió territorialitzada dels fons europeus. 3) Mecanismes per garantir el compliment dels compromisos  que es pressupostin. 4) Traspàs de Rodalies a Catalunya. 5). Protecció del català a la llei de l’audiovisual. 6) Unitat política i estratègica del sobiranisme arreu: Catalunya, Unió Europea, estat espanyol

Comparteix aquesta entrada