Pregària per Xavier Novell, ¿bisbe?

333

Preguem al Déu de Jesús perquè Xavier Novell tingui la valentia d’explicar de manera immediata la seva situació personal i eclesial de manera transparent a la gent del seu poble, de la diòcesi de Solsona i de tots els interessats pel seu cas.

2.- Preguem perquè Xavier Novell sigui conscient del desconcert dolorós que la seva decisió i el seu silenci han provocat en uns sectors i, alhora,  de les burles contra ell i el missatge de Jesús que ha causat en altres  sectors de la societat tant de persones creients com d’agnòstiques o indiferents.

3.- Preguem perquè Xavier Novell assumeixi la seva responsabilitat en aquest afer que està protagonitzant; que, en el seu cas, es disculpi i que, com tot ésser humà, demani perdó pel mal que faci o hagi pogut fer a la fe i a la consciència dels altres.

4.- Preguem perquè Xavier Novell tingui fortalesa d’esperit per superar l’assetjament social i mediàtic de que es objecte ara i pugui ser-ne en el futur.

5.- Preguem per tal que, tenint em compte els rumors que hi ha degut al seu silenci, Xavier Novell tingui una actitud respectuosa vers l’homosexualitat, amb els gais i les lesbianes, persones que tenen una específica orientació sexual, i desmenteixi o, en el seu cas, renunciï a estranyes teràpies realitzades amb homosexuals.

6.- Preguem perquè, en cas de matrimoni civil o per l’Església, Xavier Novell i la seva parella superin amb serenitat i dignitat les dificultats que els hi plantegi la convivència i que, alhora, siguin feliços i comparteixin dificultats i felicitat amb la família, els vells i nous amics, els companys de feina i els veïns.

7.- Preguem perquè Xavier Novell mantingui i incrementi un compromís de fe, d’amor, d’alliberament i d’esperança segons el missatge evangèlic de Jesús que tantes vegades ha llegit, meditat, pregat i predicat.

8.- Preguem amb Xavier Novell i, segons diuen, la seva parella tot dient les paraules del Parenostre: “Perdoneu les nostres culpes, així com nosaltres perdonem els nostres deutors. I no permeteu que nosaltres caiguem a la temptació. Ans deslliureu-nos de qualsevol mal”.

Comparteix aquesta entrada