Dues certeses. Morir i el vot d’ER a favor dels pressupostos del Govern borbònic

291

Hi ha dues certeses en la condició humana i en la circunstància catalana. Una, la mort inexorable que vindrà sense conèixer el dia i l’hora. L’altra és el vot d’ER favorable als pressupostos estatals imposats pel Govern borbònic i juancarlista espanyol (PSOE, Podemos) presidit per Pedro Sánchez. Un internauta ben informat i amb experiència en deixa constància a les xarxes socials. “Certesa: Qualitat de cert, de veritable” (Diccionari de la llengua catalana).

2.- ER, diguin el que diguin els seus actuals dirigents, dona suport a Pedro Sánchez malgrat que el seu Govern manté la repressió, impulsa l’espanyol i perjudica el català dins l’estat i en la seva projecció internacional, es nega a realitzar un traspàs tan crucial com el de Rodalies i un llarg etcètera d’incompliments i de despeses no realitzades. Es incomprensible el  comportament submís i dependentista del partit d’Oriol Junqueras, Pere Aragonès i Gabriel Rufián, el de les traïdores “155 monedes de plata”, paraules tan inoblidables com les de “president, posi les urnes” de Carme Forcadell.

3.- L’excusa del Govern Sánchez és que el traspàs de Rodalies s’hauria de tractar en la aula de diàleg. El Govern espanyol, amb la complicitat d’ER, dinamiten així aquesta taula fantasmal perquè la seva tasca no es parlar de transferències. La seva missió, al menys formalment, es anar a fons del conflicte entre Espanya i Calalunya tot tractant  sobre l’amnistia, respectar la voluntat dels catalans expressada a les urnes, el dret d’autodeterminació  i el fi de la repressió.

4.- La subordinació d’ER als interessos del PSOE provoca alhora una esquerda en la unitat estratègica del sobiranisme / independentisme català i de la seva actuació a Catalunya, al règim espanyol, a la Unió Europea. Aquesta unitat estratègica és substancial per defensar de manera democràtica i pacífica els drets i les llibertats de totes les persones i de Catalunya con nació.

Comparteix aquesta entrada