Ep, ER, hi ha una alternativa a la taula de diàleg

294

L’actual cúpula d’ER i el seu poderós aparell mediàtic, i també els seus aliats com La Vanguardia i El Periódico, defensen una i altra vegada l’anomenada taula de diàleg que, diguin el que diguin, no és entre Governs perquè el PSOE i el partit de Junqueras / Aragonés / Rufián veten la presència d’un partit governamental català com Junts. Els hi fa nosa Carles Puigdemont. La portaveu d’ER, Marta Vilalta, acaba de repetir un cop mes: “Si algú té una altre alternativa a la taula de diàleg que la digui”.


2.- Dons, sí, Marta Vilalta, hi ha una alternativa a aquesta taula de diàleg o del que sigui feta a mida de la borbònica i juancarlista Moncloa que aspira a que res es mogui.


3.- Aquesta taula, que fins ara no ha fet res de profitós, només s’ha de tornar reunir si ambdues parts compleixen un mínim de vuit condicions democràtiques.

Primera. Acabar amb el veto de PSOE i ER a la participació de Junts.

Segona. Retorn dels exiliats polítics a Catalunya en llibertat com lliures son en els països de la democràtica Unió Europea.

Tercera. Acabar amb la repressió dels aparells judicial, fiscal i policial, i també amb la guerra bruta i les clavegueres de l’estat.

Quarta. L’amnistia que es possible perquè no està prohibida en cap article de la Constitució.

Cinquena. Admetre que en democràcia pot promoure’s activament tot projecte polític de manera pacífica i sense porres.

Sisena. Acceptar democràticament la voluntat dels catalans expressada a les urnes sobre el futur del seu poble.

Setena. Deixar clar que l’independentisme català vol una relació entre Catalunya i Espanya basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat i el mutu respecte a la sobirania d’ambdues nacions.

Vuitena. Un compromís que afecta específicament a ER i Junts. Ambdues formacions han de conjurar-se per mantenir una estratègia unitària al Congrés de Diputats per defensar junts i republicanament els legítims interessos institucionals, polítics, econòmics, socials, culturals i lingüístics de Catalunya.

Anotació. Una taula de diáleg sense aquest mínim de vuit condicions es fum, fum, fum.

Comparteix aquesta entrada