Escolta Espanya! la Diada Nacional de Catalunya es nacional o no es diada

278

1.- ADÉU ESPANYA. “Oda a Espanya”, de Joan Maragall, planteja diverses qüestions que poden sintetitzar-se en l’afirmació de que la Diada Nacional de Catalunya és nacional o no es diada. El poema, escrit el 1898, es vigent en aquest 2021. Comença amb un “Escolta, Espanya” i conclou amb un significatiu i civilitzat “Adéu, Espanya”.

2.- PUIGDEMONT REPLICA A PEDRO SÁNCHEZ. Des d’Espanya, els partits, inclòs el PSOE de Miquel Iceta i Salvador Illa, només parlen de “Diada” per aniquilar la Catalunya nació i la seva Diada Nacional. Pedro Sánchez escriu aquest tuït: “Per una Diada en que el retrobament, l’afecte i la concòrdia ens guiïn. Avancem cap allò que ens uneix, treballem per una Catalunya en positiu, que camina amb decisió cap a un futur de progrés”. El president del “nunca jamás” es replicat per l’exiliat president Carles Puigdemont: “Es la Diada NACIONAL de Catalunya. No és una opinió de cap partit. Ho diu una llei del Parlament aprovada per unanimitat. Respectar les decisions del Parlament és el més positiu i fomenta la concòrdia que no pas dissoldre’l per decret, anul·lar i no respectar les seves lleis”.  La primera llei aprovada pel Parlament restablert (1980) estableix que l’11 de setembre és la Diada Nacional de Catalunya.

3.- LA VANGUARDIA BORBÒNICA. Servil al borbònic i centralista Govern del PSOE / Podemos es La Vanguardia. Joan Puig Cordon, militant d’ERC crític amb l’actual cúpula del partit, escriu sobre l’editorial de La Vanguardia (11/09): “…s’entén perfectament l’expulsió de Rahola i altres independentistes. Ara hi escriu gent que va d’independentista però que carrega contra el veritable independentista”. I es que La Vanguardia pertany al conde  de Godó, Grande de España, per concessió de Juan Carlos I, avui fugit per obscurs afers financers i de faldilles. El conde, malgrat aquest escàndol, no renuncia a ser Grande de España. Així es compren la línia d’aquest envellit diari a favor del sistema borbònic i en contra del sobiranisme català democràtic i pacífic.

4.- JUNQUERAS CREU A LA GUARDIA CIVIL. I del poderós aparell mediàtic de l’ER junquerista, que creu en els informes de la guardia civil en declaracions al diari sociata El Periódico, es propaga el missatge que el president Pere Aragonés no es com el president Quim Torra. Comentari… Sempre es pot donar un pas enrere… i també pot dir-se que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, no es com Roger Torrent. I es que sempre es pot donar un pas endavant. Torrent (ER) va boicotejar el Govern Torra / Aragonés mentre que la presidenta Borràs (Junts) ha lliurat la Medalla d’Or del Parlament a les víctimes de la repressió, unes 3.500, aguantant la pressió contrària de l’espanyolisme annexionista (PSOE, VOX, PP, Cs).

5.- CAL UNITAT INDEPENDENTISTA AL CONGRÉS. El president Aragonés, en el discurs institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya,  reclama la unitat de la majoria independentista parlamentaria per defensar millor el fi de la repressió, l’amnistia, el referèndum i el dret d’autodeterminació a l’anomenada mesa de diàleg. Jordi Sánchez (secretari general de Junts), però, reclama coherència a Aragonés. Li demana una reunió per coordinar una acció política de les formacions independentistes a totes les cambres, especialment al Congrés on aquestes formacions tenen 23 escons, molts mes que els d’ER. Segons Jordi Sánchez, no està justificat seguir parlant de donar suport a l’estabilitat del Govern espanyol que menysté el poble de Catalunya i els seus drets i els seus legítims interessos.

Comparteix aquesta entrada