Decàleg. Annexionisme espanyol repressor contra el sobiranisme català

258

1.- La Constitució espanyola prohibeix la repressió, la guerra bruta, les clavegueres de l’estat, les intoxicacions, el terrorisme d’estat dels GAL.

2.- La Constitució permet l’amnistia. Cap article la prohibeix.

3.- La Constitució (article 10.2) estableix que les normes relatives als drets fonamentals i les llibertats han de ser interpretades i aplicades de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans. Aquesta Declaració (article 21.3) afirma que la voluntat del poble és al fonament de l’autoritat dels poders públics (…) que ha d’expressar-se mitjançant eleccions (…) o qualsevol procediment equivalent”. Referèndum, per exemple.


4.- L’estat (monarquia, institucions, sistema judicial i policial, partits…) tenen el deure d’acceptar la legalitat de l’autodeterminació. BOE (1977/10733)  assumeix el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics aprovat per Nacions Unides. Primer punt i sense excepcions: “Tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació”.5.- El sobiranisme català democràtic i pacífic planteja una relació entre Catalunya i Espanya basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat, promoure els drets de totes les persones i de tots els pobles, i respectar mútuament la sobirania d’ambdues nacions. Però l’unionisme annexionista espanyol xoca amb el legítim plantejament de l’independentisme català.

6. El president espanyol, Pedro Sánchez, i des dels borbònics i juancarlistes PSOE a VOX, deixen clar que “nunca jamás” acceptaran que hi hagi entre Catalunya i Espanya una relació basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat,  i el respecte a la voluntat expressada pels catalans a les urnes i a la mútua sobirania nacional.  Imposen de forma unilateral una Catalunya només regionalitzada i dependent.

7.- El “nunca jamás” sanchista rebutja el referèndum i les urnes perquè manté l’adn del feixista José Antonio Primo de Rivera“Ser rotas es el major destino de las urnes”. Trencades i  / o confiscades es el que liquida la convivència i la llibertat mentre que les urnes (eleccions, referèndum) enforteixen la democràcia, la llibertat, la convivència.

8.- L’unionisme annexionista espanyol, des de PSOE a VOX, també te adn franquista. L’avui fugat Juan Carlos I, imposat com a rei pel dictador Francisco Franco, va revelar: “Franco, pocos dias entes de morir, me cogió la mano y me dijo: alteza, la única cosa que os pido es que preserveis la unidad de España”. No preserveu la democràcia, ni la llibertat, ni la convivència, ni eliminen la corrupció, ni…

9.- Una conclusió. El pactisme català històric i autèntic no te res a veure amb la mesa de diàleg imposada per l’unionisme annexionista espanyol que compta amb el suport mediàtic i polític del règim. El pactisme català implica una relació basada en la igualtat entre uns interlocutors lliures i sobirans. La mesa, en canvi, te un interlocutor absolutista que reprimeix a l’altre interlocutor perquè quedi en una posició submisa  i dependent en els  àmbits institucional, econòmic, social, cultural, polític, internacional.10.- I, ai las, l’aparell de l’estat fa reapareixer els fantasmagòrics russos per deprestigiar l’independentisme catalá.  Aportació personal. Fa uns 40 anys vaig fer un curs de rus a la Universitat de Barcelona. Fa uns 20 anys vaig visitar Bulgària dues vegades en poc temps per motivacions estrictament personals i humanitàries. He estat al Vaticà en vàries ocasions en missions de caràcter professional, turístic, eclesial. ¿He estat objecte d’espionatge? ¿Formo part d’una trama soviètica? ¿O d’una trama russa? ¿O d’una trama vaticana? ¿Formo part d’una diabòlica trama soviètica / russa /vaticana? ¿I jo sense saber-ho?

Comparteix aquesta entrada