El bisbe Novell no pot renunciar per “raons estrictament personals”

350

Xavier Novell i Gomà (1969) no pot renunciar com a bisbe, ¿o només com a bisbe de Solsona?,  per “raons estrictament personals” segons la terminologia emprada pel bisbat. El comunicat indica que Novell “ha pres la decisió després d’un període de reflexió, de discerniment i d’oració, al terme del qual ha espontàniament presentat al Sant Pare la seva propia situació i la seva dimissió al govern pastoral de la diòcesi de Solsona”.

2.- Xavier Novell acaba així ara per sorpresa la seva tasca episcopal que va començar al desembre del 2010, fa quasi 11 anys. Novell te el deure ètic i cristià d’explicar amb transparència a la comunitat eclesial i a la societat civil interessada en aquestes qüestions quins son els motius de la renuncia.  Renuncia a ser bisbe? Renuncia a ser bisbe de Solsona? Per motius de fe? De pastoral? De caràcter doctrinal o teològic? Per pressions polítiques? Per intromissions de la cúpula episcopal espanyola i/o catalana?

3.- Novell ha de tenir en compte que no va acceptar ser bisbe per “raons estrictament personals”. Va acceptar per raons eclesials i de fe. Ho va explicar el dia en que va prendre possessió de la diòcesi de Solsona. Va dirigir-se als tres mil assistents a la cerimònia litúrgica, als sacerdots, als fidels, a la gent gran, als joves, als nens, a tothom. Va expressar una de les seves idees claus amb aquestes paraules: “Us convoco, ja des d’avui, a l’obra més extraordinària mai vista a les nostres comarques des que van ser evangelitzades fa molts segles. Us convoquem a una nova evangelització, extensa i profunda, que permeti de nou fer d’aquesta terra una terra de sants”.

Comparteix aquesta entrada