Aena espanyola. Comissió bilateral depriment. Repensi-ho president Aragonès

280

Ampliació de l’aeroport en mans de l’Aena espanyola. Comissió bilateral depriment. Com escriu el periodista Eduard Voltas, encara que en un sentit contrari, repensi-ho president Pere Aragonés si us plau

1.- Motiu determinant per dir no a ampliar la tercera pista de l’aeroport del Prat com està plantejada es que aquesta es defensada pel borbònic, centralista, espanyolista i anti sobiranista José Zaragoza (PSOE). Aquest home agressiu no te estudis acadèmics ni experiència professional en cap àmbit. Només està vinculat a l’acció partidista des del 1961 quan tenia 22 anys. Entre les seves amistats figuren dos personatges tan significatius com Daniel Baena (tinent coronel de la Guàrdia Civil) i el fiscal Javier Zaragoza. Repensi-ho president Aragonés.

2.- L’aeroport del Prat, al que el Govern espanyol imposa de forma unilateral el nom de Josep Tarradellas, marqués per designació de l’avui fugit Juan Carlos I, continua subordinat al Baraja i a les directrius  centralistes d’AENA. Els interessos d’AENA, que no son coincidents amb els de Catalunya, son defensats pel seu consell d’administració entre els que figuren, ai las!, destacats unionistes com Maurici Lucena, Jordi Hereu i Josep Antoni  Duran Lleida. No tenen experiència aeronàutica però saben molt el que son les portes giratòries i un cementiri d’elefants. Repensi-ho president Aragonés.

3.- Que dir de la comissió bilateral? Es un “espectable depriment”, segons el periodista, economista i sociòleg Alfons Duran Pich escriu a l’article “Senyals de fum” en el seu recomanable i sempre sòlidament argumentat blog alfdurancorner.com. Un dels seus arguments és que la primera reunió ha tingut un nivell baix com baix  és el perfil polític, l’experiència professional i les declaracions “preocupants” dels representants del Govern espanyol i, per part catalana, de la consellera Laura Vilagrà. Repensi-ho president.

Comparteix aquesta entrada