De José Antonio i Franco al rei i Pedro Farsánchez

446

1.- “España és una unidad de destino en lo universal”. Paraules del feixista José Antonio Primo de Rivera, enterrat al lúgubre Valle de los Caídos. El programa de la seva Falange Española dels anys 30 del segle XX  és radicalment antidemocràtic. Algunes frases: “Creemos en la SUPREMA realidad de España (…) Toda conspiración contra esa unidad es REPULSIVA. Todo separatismo es un CRIMEN que NO PERDONAREMOS (…) Tenemos voluntad de IMPERIO (…) Nuestro Estado serà un instrumento TOTALITARIO al servicio de la integridad de la patria”. ¿Paraules vigents en aparells del règim postfranquista (= franquisme versió 2021)?

2.- Un altre que ha estat enterrat al Valle de los Caídos, el dictador Francisco Franco, va parlar de tot això amb Juan Carlos I, el rei que va imposar i que avui és un fugat per obscurs afers financers i de faldilles. L’emèrit, pare de Felipe VI, va dir un dia de febrer del 2016: “Días antes de morir, Franco me cogió la mano y me dijo: Alteza, la única cosa que os pido es que preservéis la unidad de España. No me dijo ‘haz una cosa u otra’, no: la unidad de España, lo demás… Si lo piensas, significa muchas cosas”. Exacte. No varen parlar de llibertats, ni de democràcia, ni de drets de les persones i dels pobles, ni de corrupció, ni del benestar de la ciutadania, ni…

3.- Així, dictadors, reis, presidents del Govern espanyol fins Pedro Farsánchez com es batejat per Jordi Galves. Fasrsánchez, els seus ministres i la seva gent, com els inefables Miquel Iceta i Salvador Illa, imposen la prohibició de negociar sobre l’amnistia, el referèndum i el dret d’autodeterminació  que, contra el que diuen, son constitucionalment possibles si hi ha voluntat pacificadora i alliberadora. Però opten per la via turca, l’“a por ellos”, la repressió judicial i policial, el menyspreu del sistema judicial europeu.

4.- Ells (institucions, partits des de PSOE a VOX) s’omplen la boca de constitucionalisme  i legalisme però violen de manera sistemàtica la Constitució i la legalitat per defensar “España como unidad de destino en lo universal”. El Govern més progressista de la història mundial, el de Pedro Farsánchez, viola la Constitució perquè transgredeix l’article 10.2 que estableix que el text constitucional ha de ser interpretat segons la Declaració Universal dels Drets Humans. Viola el BOE (1977/10733) que reconeix que “tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació” (self-determination), segons el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics aprovat per Nacions Unides.

5.- Mentre José Antonio i Franco riuran des de la tomba aquest 29 de juny, nova jornada de repressió i del seu blanqueig. Aquest 29-J, el Tribunal de Cuentas, d’adn franquista, planteja l’espoli de 39 honorables catalans i les seves famílies. Aquest 29-J, PedroFarsánchez (PSOE del criminal GAL i del repressor 155) rep a Pere Aragonès a la borbònica Moncloa. Aquest  29-J continua la repressió espanyola contra l’independentisme català democràtic i pacífic i continua l’operació de blanquejar la repressió.

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada