Espanya contra Catalunya

487

1.- “La independència de Catalunya no s’aconseguirà contra Espanya i sense Europa”, s’escriu a mitjans contraris a una Catalunya sobirana. També és pot afirmar que la democràcia d’Espanya no s’aconseguirà contra Catalunya i sense Europa.

2.- Els demòcrates d’Espanya, Catalunya i Europa sostenen que el centre de gravetat social i polític es la defensa dels drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles. Això implica que tothom, inclosos els jutges, respectin els qui, com el president Quim Torra, defensen els drets d’opinió, expressió, manifestació. Sobretot implica respectar les urnes, i no confiscar-les amb cops de porra al crit de “a por ellos”. El resultat de les urnes del 14F dona majoria independentista del 52% dels votants i 74 escons: ER (33), Junts (32), CUP (9).

3.-¿Dificultats a Catalunya per formar govern per una legislatura? Succeeix arreu. A Bèlgica, a Itàlia, a Espanya, a… A més, una de les causes que incideix en el cas català és que els seus principals dirigents son a l’exili, on viuen en llibertat, i a la presó per decisió d’un aparell judicial desprestigiat a la Unió Europea.

4.- El centre de gravetat del règim espanyol (institucions, aparells judicial, policial, financer, mediàtic…) s’arrela en el franquisme… Però es democràticament volàtil perquè es fonamenta en una monarquia amb un pare del rei fugat per obscurs afers financers i de faldilles; en el feixisme d’un VOX elogiat pel seu “sentido de estado”, segons el president Pedro Sánchez; en la prohibició a que el català sigui emprat al Congreso i al Senado d’Espanya; en la raó de la força, i no en la força de la raó. Unamuno tenia i te raó al plantar cara al franquisme: “venceréis pero no convenceréis”.

5.- L’establishment d’Espanya, amb col·laboracionisme català, prefereix la ruptura de la democràcia a una entesa amb la Catalunya sobirana si la independència és la voluntat dels catalans. L’independentisme democràtic i pacífic que guanya a les urnes no va contra Espanya. L’independentisme vol una Catalunya democràtica, lliure, solidària i sobirana. Vol que els ponts entre Espanya i Catalunya es fonamentin en la democràcia, la llibertat, la solidaritat, el respecte mutu entre ambdues sobiranies. Com entre Portugal i Espanya, per exemple.

Comparteix aquesta entrada