Consell per la República davant la repressió incívica

472

1. ¿CORRUPCIÓ CÍVICA? Lluís Foix, periodista vinculat a “La Vanguardia”,  escriu en el seu blog l’article “Corrupcions cíviques” contra el president Carles Puigdemont. Rèplica a favor del president Puigdemont… La corrupció sempre és incívica. Desvirtuar el que és el Consell per la República Catalana és corrupció. El Consell per la República és un instrument més a favor de la causa catalana, la democràcia, el sobiranisme, i en contra de la repressió. El Consell te la seu a la Unió Europea i no està sota el domini del règim judicial i policial espanyol. El president Carles Puigdemont viu en llibertat a l’exili de Waterloo. També el president Josep Tarradellas, menyspreat pel règim franquista, visqué en llibertat a l’exili de Saint-Martin-le-Beau.

2. ASSETJAMENT DEL RÉGIM ESPANYOL. El Consell per la República és, per pròpia definició, el Consell “per” la Republica. No es el Consell “de” la República. No és el Govern de la Generalitat, ni el seu Parlament, ni s’atribueix les seves funcions. Els molt limitats poders executiu i legislatiu catalans son assetjats i retallats pel Tribunal Constitucional, el sistema judicial, i el Govern d’Espanya, no pel Consell per la República.

3. “A POR ELLOS”. Corrupcions incíviques, que no cíviques, son, per exemple… els GAL del PSOE; el compechano fugat per obscurs afers financers i de faldilles; negar-se a investigar els casos que afecten a la corona; mantenir les clavegueres de l’estat i la caverna mediàtica; el “a por ellos”; tenir presos, exiliats i perseguits polítics; prohibir que els parlamentaris s’expressin en català al Congreso i al Senado d’Espanya quan, en canvi, fan servir l’espanyol al Parlament de Catalunya; impedir que el Parlament parli i debati del que afecta a la ciutadania; sancionar a presidents i diputats que defensen el respecte a la Declaració Universal dels Drets Humans.

4. MESA DE DIÀLEG INCONSTITUCIONAL. Els fets demostrem que el Consell per la República fa bona feina en la projecció europea i internacional de Catalunya i davant l’assetjament judicial del règim espanyol. El Consell per la República no figura en la Constitució ni en l’Estatut. La borbònica, monclovita i fantasmal Mesa de Diàleg, propugnada per PSOE i ER, tampoc consta a la Constitució ni a l’Estatut que són textos, a més, interpretats i aplicats de manera cada vegada més ultra restrictiva. La Mesa de Diàleg serà inconstitucional…

5. EL PAPA I LES DEMOCRÀCIES EN CRISI. Ara, aquí i arreu del món estan en joc els drets humans. Hi haurà ciutadans, cristians o no, catalans o espanyols, de tots els pobles, que compartiran la pregària que el Papa Francesc proposa per aquest abril. “Preguem per aquells que arrisquen les seves vides lluitant pels drets fonamentals en dictadures, en règims autoritaris i, fins i tot, en democràcies en crisi”. Pregar pel respecte a la Declaració Universal dels Drets Humans implica estar a favor dels drets i de les llibertats de totes les persones i de tots els pobles.

Comparteix aquesta entrada