El “purgat” Cuevillas (Junts) dona una lliçó ètica i estètica als annexionistes

303

1. Els annexionistes (o unionistes) diuen que la presidenta del Parlament, Laura Borràs (Junts), ha purgat a l’advocat i diputat Jaume Alonso-Cuevillas (Junts).  Afirmen què està clar que a Junts no hi ha corrents ni pluralisme. Es veu que tots els altres partits espanyols (PSOE, PP, Podemos, Cs, VOX) i catalans (ER, CUP) són un exemple de pluralitat interna. 

2. “Purga. Expulsión o eliminación de funcionarios, empleados, miembros de una organización, etc que se decreta por motivos políticos , y que puede ir seguida de sanciones más graves” (Diccionario de la Lengua Española). “Purgar. Lleva d’una cosa allò que l’embruta, que la impurifica, que no li convé” (Diccionari de la Llengua Catalana).

3. ¿Què diu el suposat purgat? Alonso-Cuevillas dona una lliçó d’estètica i ètica humana i política a tothom, inclosos els annexionistes. Afirma clar i català: “Després de parlar amb la presidenta Laura Borràs, he formalitzat la renúncia al càrrec de secretari segon de la Mesa del Parlament. Reitero el meu ferm compromís amb el projecte polític de JuntsxCat i el lideratge inqüestionable del president Carles Puigdemont”.

4. L’actuació basada en la confrontació, les trinxeres i les purgues és practicada, sobretot, per l’establishment annexionista espanyol (institucional, governamental, polític, partidista, judicial, policial, econòmic, mediàtic…). Aquest règim envia gent a la presó i a l’exili, gent que viu en llibertat a la Unió Europea. Aquest règim inhabilita presidents i diputats que defensen la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquest règim impedeix que un Parlament tracti i parli de tot.  Aquest règim impedeix que es parli i es debati sobre el rei, sobre el campechano fugat, sobre la crisi monàrquica, sobre els drets i les llibertats de les persones i dels pobles, sobre el dret a decidir i l’autodeterminació, sobre la crisis econòmica o social.

5. El “purgat” Alonso-Cuevillas ho te molt clar. El règim espanyol imposa la confrontació de forma unilateral, posa trinxeres al diàleg i a la negociació, purga als demòcrates. El “purgat” ho te molt clar i ho deixa per escrit: “Reitero el meu ferm compromís amb el projecte polític de JuntsxCat i el lideratge inqüestionable del president Carles Puigdemont”.

 

Comparteix aquesta entrada