Investidura i legislatura. Sobiranisme català o annexionisme autonomista

397

1. L’objectiu és investidura i legislatura amb un sòlid Govern sobiranista: 52% dels vots; ER (33 escons), Junts (32), CUP (9). O Govern annexionista autonomista i espanyolista amb aportacions de PSOE, Vox, C’s, PP.  

2. Marta Vilalta (ER) demana un gest de responsabilitat a Junts per investir al candidat Pere Aragonès. Però el gest de responsabilitat ha de ser que ER, Junts i CUP acceptin la correlació de forces 33 / 32 / 9 escons.

3. ER ha de demanar a Joan Tardà que no boicotegi la investidura quan desqualifica a famílies conservadores, riques i de potencial hoteler, com la d’Aragonés a qui presenta com “fill de la minyona”. Ai,Tardà! res a veure Aragonès amb els que, com Carles Puigdemont, son d’una treballadora família de pastissers de poble.

4. Marta Rovira (ER) ha d’explicar com col·labora amb Puigdemont i els altres exiliats a favor de la internacionalització del cas català, enlloc de crfiticar a Pilar Rahola.

5. L’alternativa al Govern independentista seria un Govern del règim borbònic / juancarlista i el seu aparell institucional, judicial, policial i mediàtic del franquisme 2021. Retrocediria del sobiranisme a l’annexionisme autonomista.

6. La monàrquica, monclovita i fantasmal Taula del Diàleg, plantejada per PSOE i ERC, no figura en la Constitució ni en l’Estatut i queda en mans del sistema judicial espanyol. La Taula és inconstitucional, anti estatutària, no democràtica

7. El sobiranista Consell per la República tampoc consta en la Constitució ni en l’Estatut, però té l’avantatge de que no cau sota la jurisdicció espanyola.

8. Eva Granados (PSOE) diu que els “artefactes parapolítics” com el Consell per la República no han de tenir cap pes en el Govern. Ha de saber que “artefactes parapolítics com GAL, “a por ellos”, 155, repressió, clavegueres de l’estat  no han de tenir cap pes en el Govern català democràtic i sobiranista.

9. El PSOE no vol que el Govern català sigui tutelat per Puigdemont. Ha de saber que el Govern català és políticament responsable de la seva projecció internacional, i que no ha d’estar tutelat per Pedro Sánchez ni per la Moncloa.

10. Comuns vol un Govern que anomena d’esquerres. Ser d’esquerres vol dir per Comuns que Ada Colau es alcaldessa amb els vots de l’ultra Manuel Valls; pactar amb el Govern del PSOE dels GAL, del 155, de les clavegueres de l’Estat, que avala la monarquia imposada pel dictador Franco i el juancarlisme, que està en contra de l’amnistia.

11. Tarda, Granados, Albiach i altres que es diuen d’esquerres s’encomanen de l’estil ressentit, barroer i ultradretà d’Inés Arrimadas, líder (?) d’un C’s que s’enfonsa entre VOX i el PSOE d’Illa.

12. Perduts el ministeri i la presidència de la Generalitat, Illa comparteix amb Pedro Sánchez l’elogi al “sentit d’estat” dels ultraVOX. Illa pregunta a Aragonés si reconeix a Puigdemont com president legítim. El PSOE reconeixia fa anys a l’exiliat Josep Tarradellas com president legítim.

13. Ai, ai, Illa parla en espanyol al Parlament de Catalunya però no mou ni un dit per tal que el català es parli al Congrés de Espanya. El català és prohibit i perseguit al Congrés per la seva presidenta, Meritxell Batet, del PSOE.

Comparteix aquesta entrada