Sí, “criminal” president Puigdemont, l’exili també és Catalunya

276

L’exiliat Carles Puigdemont, president de Catalunya i considerat “criminal” pel règim espanyol, escriu un fil de tuïts amb una data significativa, la del 25 de març…

1. ”Avui que fa tres anys de la meva detenció a Alemanya, tornant de Finlàndia, miro la feina feta des de l’exili gràcies a l’acompanyament de tanta gent no partidista, i n’estic content. Malgrat les limitacions, les incomprensions i els atacs, hem fet bona feina”.

2. “No hem desaprofitat les oportunitats ni ens hem rendit mai davant l’ofensiva de l’Estat. Ens heu vist plantar cara i tenir iniciativa. M’adono que això ha fet enrabiar l’Estat i que alhora ha incomodat alguns sectors de l’independentisme, que cada vegada ho dissimulen menys”.

3. “Tota aquesta feina sé que algun dia ens la podem trobar en contra nostra, com agreujant de la nostra lluita política que l’Estat qualifica de criminal. Això mai ens ha dissuadit de continuar-la fent. Sabem que en cas d’extradició, el temps passat a l’exili no compta”.

4. “I que la segura condemna, perquè a Espanya ja som culpables abans que no entréssim al judici, recolliria la nostra activitat tots aquests anys. Això alegrarà de saber a aquells qui, també des de certs sectors de l’independentisme, lamenten que no estiguem empressonats i banalitzen el que es fer política des de l’exili; els qui ajuden a fer creïble el relat que som uns fugats que viuen despreocupats, còmodament i insolidaris amb el patiment dels nostres companys injustament condemnats... Tant se val. Ara és el moment de la unitat i de la confiança”.

Conclusions dels tuïts de Puigdemont 

1. Carles Puigdemont és un polític compromès, realista, esperançat.

2. Hi ha una Catalunya exiliada. L’exili també és Catalunya. Forma part de la història de Catalunya. I Catalunya és el que és i el que vol ser. Democràtica. Lliure. Solidària. Sobirana. Independent.

3. “L’opressor no seria tant fort si no hi haguessin còmplices entre  els propis oprimits”. Són paraules de l’escriptora, professora i filòsofa Simone de Beauvoir (1908-1986).

4. Una pinzellada neotestamentària en temps de Setmana Santa… “Crist ens ha alliberat perquè siguem lliures. Manteniu-vos ferms, i no us deixeu sotmetre altra vegada al jou de l’esclavatge! (…) Vosaltres, germans, heu estat cridats a la llibertat”. Son paraules de Pau als Gàlates ( 5, 1 i 13)

Comparteix aquesta entrada