L’annexionista Anna Grau (C’s), entre patacada i “gatillazo”

294

L’espanyola Ana Maria Grau Arias, com figura en la candidatura de Ciutadans (C’s) al 14F, coneguda per l’àlies Anna Grau, navega entre la patacada i el “gatillazo”. Gran aportació política!

 

1. Per què qualificar-la d’annexionista? Perquè si els del PSOE, PP, VOX, C’s i sectors de Comuns qualifiquen de “separatistes” als sobiranistes catalans… els unionistes poden ser qualificats d’”annexionistes”. (“Annexió. Acció d’annexar, especialment una província, una regió, un municipi, etc. L’annexió de Puerto Rico als Estats Units”. Diccionari de la Llengua Catalana).

2. La patacada (“Patacada. Cop fort que hom rep…”. Diccionari de la Llengua Catalana) ha consistit en l’enfonsada electoral de C’s en procés de liquidació. Dels 1.109.732 vots i 36 escons obtinguts a les eleccions catalanes del 2.017 s’ha quedat  en 157.903 vots i 6 escons en les eleccions del passat 14F. Grau ocupa un d’aquests 6 escons.

3. I sobre la investidura presidencial d’aquests dies al Parlament de Catalunya, que en molts països dura mesos… Grau, amb la seva experiència de 54 anys, comenta: “Serà una mica ‘gatillazo’ i una colossal pèrdua de temps”. (“Gatillazo. 2/ Imposibilidad repentina y transitòria en el varón para realitzar el coito”. Diccionario de la Lengua Española).

4. Si un diputat utilitzés aquest llenguatge sexista ¿seria acusat de masclista? (“Masclisme. Actitud basada en l’atribució de superioritat  a l’home sobre la dona”. Diccionari de la Llengua Catalana). En sentit contrari hi ha a la realitat quotidiana el terme “femellisme”. És un neologisme que pot tenir diferents accepcions. Pot utilitzar-se com a sinònim de misàndria. “Misàndria . Aversió als homes, al sexe masculí”. Diccionari de la Llengua Catalana).

 

Comparteix aquesta entrada