Empresariat sense rei

400

1. El manifest “Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació” llegit en la trobada amb els empresaris afins a Foment del Treball, que no és tot l’empresariat català, no fa cap referència a la monarquia espanyola. Empresariat sense rei? Republicà? Independentista?

2. En qualsevol cas, el manifest del “Ja n’hi ha prou” es parcial quan analitza la greu crisis actual. No fa cap al·lusió a una monarquia desacreditada arreu com un dels factors determinants d’aquesta crisi del règim. El fet és que la monarquia borbònica va ser imposada de manera unilateral pel dictador Francisco Franco en la persona de Juan Carlos I. El fet es que el llavors jove Juan Carlos va jurar, sí jurar, fidelitat a los Principios del Movimiento i al “caudillo”. El fet es que l’avui rei emèrit està fugat a Abu Dhabi a causa d’obscurs afers financers i de faldilles. El fet es que les infantes Helena i Cristina vacunades a Abu Dhabi són filles de Juan Carlos I i germanes de Felipe VI… etcètera. Això és al postfranquisme o franquisme 2021. I és un fet que Foment no diu res de tot això en el seu manifest.

3. Molts altres aspectes son silenciats en el manifest la qual cosa demostra el divorci existent entre Foment i el resultat de les eleccions del 14 de febrer. Les urnes, no les manipulables enquestes, demostren que hi ha una majoria absoluta independentista (52% dels vots emesos i 74 escons al Parlament). Aquests escons han estat obtinguts per ER (33), Junts (32) i la CUP (9). Això no agrada a l’emprenyat empresariat espanyolista.

4. Els partits independentistes rebutgen tota violència. Rebutgen les clavegueres de l’estat, els GAL, la fiscalia que “lo afina”, el “a por ellos”, l’actuació policial de l’1 d’octubre, els causants de que hi hagi manifestants que perden un ull, la crema de contenidors, el pillatge d’establiments… Afortunadament un grup anarquista professionalitzat, integrat per italians ai las, ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra com responsables d’aquests incidents.

5. Els dirigents d’ER, Junts i CUP negocien amb discreció el programa de Govern per la recuperació sanitària, social i econòmica de Catalunya. Alhora reclamen el respecte per la Declaració Universal dels Drets Humans per a totes les persones i tots els pobles, l’autodeterminació i l’amnistia.

 

Comparteix aquesta entrada