Xantatge de La Vanguardia / Govern espanyol als sobiranistes

426

Conde de Godó i Grande de España; Jordi Juan, director

“La Vanguardia”, en l’article “Els indults i la DUI” del seu director Jordi Juan convertit en portaveu del Govern espanyol, fa xantatge al sobiranisme / independentisme català democràtic i pacífic.

1. El llenguatge del breu text jordijuanlista el delata. Menciona sis vegades la paraula “indults”, sis, i ni una sola vegada l’amnistia que es exigida pel sobiranisme i altres sectors democràtics de Catalunya, d’Espanya i d’arreu del món. El director del diari dels Godó escriu “presos independentistes catalans”, mai exiliats i presos polítics catalans. Es refereix als líders que “’autoexilien”, no els que s’exilien.

2. El xantatge periodístic / polític consisteix en exigir als sobiranistes que renunciïn a l’exercici del dret d’autodeterminació i a un estat català en forma de república si volen ser indultats i que hi hagi una reforma de l’antidemocràtic Codi Penal.

3. En canvi, Jordi Juan justifica la política del Govern espanyol. Afirma  -qui li diu?-que el Govern de Pedro / Pablo es assenyat,  possibilista i vol aplicar els indults algun dia i “amb summa cautela”.  El director de “La Vanguardia” pot escriure el que vulgui, al cap i a la fi tothom es presoner dels seus condicionaments,  però s’ha d’exigir al Govern espanyol marcat pels GAL que si vol ser un estat de democràcia plena ha de renunciar al 155, facilitar d’immediat el retorn dels exiliats, l’alliberament dels presos, la fi de la repressió, el tancament de les clavegueres de l’estat i de les cavernes mediàtiques. També s’ha d’investigar al campechano fugat per obscurs afers financers i de faldilles que perjudica encara més la credibilitat de la monarquia borbònica imposada pel dictador Francisco Franco.

 4. Un Govern i uns mitjans de comunicació son democràtics si promouen i defensen els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles, inclòs el poble català. Fins i tot la mateixa Constitució espanyola, a la que tan es refereixen hipòcritament els auto denominats  “constitucionalistes”, ha de ser interpretada i aplicada segons la Declaració Universal dels Drets Humans (articles 10.2 i 96.1).

 

 

Comparteix aquesta entrada