Laura Borràs, patriota catalana. Illa, patriota espanyol

279

1. Salvador Illa, patriota espanyol, forma part del Govern PSOE / Podemos que dona suport a la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco i al campechano fugit per obscurs afers econòmics i de faldilles. ER, oi Oriol Junqueras i Pere Aragonès?, dona suport a aquest Govern espanyol. Laura Borràs, patriota catalana, no.

2. Qui i que es un patriota? Qui i que es un traïdor? “Patriota: persona que ama la seva pàtria”. “Traïdor: que traeix. Trair: Violar la fidelitat que devem a algú o alguna cosa” (Diccionari de la Llengua Catalana). Per uns, la seva pàtria és Espanya. Per altres, Catalunya. Per uns tercers les seves pàtries son Espanya i Catalunya o Catalunya i Espanya. També hi ha la pàtria europea. I els apàtrides. Aquesta varietat és un fet, no una opinió. En periodisme, bon periodisme, els comentaris son lliures però els fets son sagrats. Cal respectar aquesta varietat. Cal respectar la pàtria de cadascú, de tots. Pero ningú pot imposar la seva pàtria als altres, i menys amb repressió i la força de les armes. Aquesta imposició és colonialisme.

3. Qui es patriota?… ¿qui demana que s’investigui el cas de Juan Carlos I o qui s’oposa a aquesta investigació?

4. Qui es patriota?… ¿qui imposa el sistema judicial espanyol o qui defensa la justícia europea en cas de que hi hagi conflicte entre ambdues instàncies?

5. Qui es patriota… en cas de conflicte ¿qui fa prevaldre la Constitució espanyola o la Declaració Universal dels Drets Humans?

6. Qui es patriota… ¿qui defensa l’establishment vigent o qui denuncia que institucions del règim com, per exemple, la judicial i la policial encara estan condicionades pel “atado y bien atado” del franquisme?

7. ¿Es patriota o no qui promou i defensa els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles, inclòs el poble català?

 

Comparteix aquesta entrada