Trumpisme i franquisme 2021 atempten contra la democracia

485

Bona i cordial relació entre Donald Krump i Pedro Sánchez

1. El trumpisme atempta contra la democràcia, a Estats Units i al món. El franquisme atempta contra la democràcia a l’estat espanyol i a la Unió Europea. Postfranquisme és franquisme 2021.

2. La democràcia es protegida pels demòcrates i arreu. Al carrer, a les xarxes socials (com aquest blog, per exemple), als media, a les urnes. A vegades, però, ¡en nom de la democràcia!, determinats poders desencadenen la repressió contra els ciutadans que volen votar i confisquen urnes.

3. La democràcia es protegeix també i sobretot a les institucions… menys quan aquestes estan deteriorades i corrompudes. Son les que tenen el seu origen en dictadures com, per exemple, el franquisme, i mantenen el seu tarannà.

4. La monarquia espanyola va ser imposada pel dictador Francisco Franco en la persona de Juan Carlos. Avui el campechano es un fugat a causa d’obscurs afers econòmics i de faldilles. El campechano fugitiu es i serà per sempre el pare de Felipe VI i l’avi d’Eleonor i Sofia. “Todo está atrado y bien atado”, en paraules de Franco. Tot està ben lligat… El sistema judicial (Tribunal Suprem, Tribunal Constitucional, fiscalia general de l’estat)… La no separació de poders… Les Forces Armades… El sistema policial, el sistema econòmic, el sistema mediàtic….

5. En aquestes circumstàncies, el trumpisme ha assaltat el Congrés a Washington. Guàrdies civils i militars assaltaren el Congrés a Madrid. Hi ha un assalt al Parlament de Catalunya que succeeix quan els parlamentaris, que son inviolables, son perseguits per raons polítiques. És el cas dels diputats Jordi Sánchez i Jordi Turull als qui se’ls hi ha vulnerat el dret de ser candidats a la presidència de la Generalitat i estan a la presó. També és el cas dels presidents Carles Puigdemont, avui exiliat i eurodiputat a Estrasburg, i Quim Torra.

 

Comparteix aquesta entrada