Els Trump d’Espanya

388

El rei Felipe VI va tenir una cordial trobada amb Donald Trump

1. Una de les claus mes determinants de l’actuació de Donald Trump és la negativa a acceptar els resultats de les eleccions. Per aconseguir-ho ha intentat manipular els sistemes judicial i mediàtic, i ha impulsat una mena del 23-F espanyol (1981). Tot plegat crea una situació d’autoritarisme, odi, divisió.

2. ¿Qui son els Trump d’Espanya? ¿Qui són els que no accepten els resultats de les urnes a Catalunya? ¿Qui son senyores i senyors de PP, PSOE, Podemos, Ciudadanos, VOX, aparells judicial, policial, mediàtic?

3. ¿Qui va dir, en castellà evidentment, i va practicar allò de “ser rotas es el destino más noble de las urnas”? Fou el feixista espanyol José Antonio Primo de Rivera que continua enterrat al lúgubre Valle de los Caídos, fet que no es permès ni passa en cap país de l’Europa democràtica.

4. La qüestió és si el trumpisme sobreviurà a un Donald Trump fracassat, autoritari, tirànic, mentider. Es un interrogant. El que no és un interrogant és que després de la mort del dictador Francisco Franco, estigui on estigui enterrada la seva mòmia, el franquisme en versió postfranquisme 2021 sobreviu a les institucions del règim espanyol.

Comparteix aquesta entrada