Waterloo denuncia la coordinació Govern espanyol / poder judicial contra el sobiranisme

367

El Consell per la República, Waterloo, denuncia la coordinació del Govern PSOE / Podemos, presidit per Pedro Sánchez, amb  el poder judicial contra el sobiranisme català i els presos polítics. Ha emès el seguernt comunicat…

Avui, menys de 24 hores després de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, el Tribunal Suprem ha revocat el tercer grau i l’article 100.2 a les preses i els presos polítics condemnats pel referèndum de l’1 d’Octubre.

El Tribunal al·lega que cal la “consecució de la reeducació dels penats” amb relació als fets de l’1-O pels quals van ser condemnats. Pel que fa a l’article 100.2, el Tribunal el retira tot i que no és una competència del Suprem pronunciar-se sobre això i per justificar-ho argumenta que en el cas de les preses i els presos polítics l’aplicació d’aquest article no té “connexió amb un procés de reinserció”.

Que Tribunal Suprem argumenti explícitament que el motiu que en què es basen per tal de denegar el tercer grau es la falta de penediment demostra una vegada més que estem davant d’un cas de persecució ideològica i que la condemna de la qual són víctimes les preses i els presos polítics és incompatible amb els drets civils i polítics que constitueixen el fonament de qualsevol democràcia. A més, contradiu de manera flagrant les resolucions del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de Nacions Unides o d’entitats de la societat civil com Amnistia Internacional, que han exigit reiterades vegades la seva llibertat.

El fet que aquesta decisió del Tribunal Suprem arribi l’endemà de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat és un clar indici de la coordinació entre el govern espanyol i el poder judicial, absolutament impròpia d’un estat de dret amb una veritable separació de poders. I posa de manifest que les expectatives de desjudicialització del conflicte català que suposadament anaven associades a la constitució de la taula de diàleg entre el govern català i el govern espanyol han quedat desmentides de manera contundent.

Des del Consell manifestem la nostra condemna més rotunda i mostrem la nostra indignació davant d’aquests fets. I reiterem la nostra convicció que només des de l’espai lliure europeu és possible lluitar per l’autodeterminació i la independència de Catalunya sense que l’estratègia de venjança i escarni de l’estat espanyol contra els líders independentistes aconsegueixi el seu objectiu.

 

 

Comparteix aquesta entrada