Moció de censura? VOX, Cs, PP, Govern PSOE/Podemos avalan el campechano

237

1. La moció de VOX al Congrés de Diputats, on és obligatori parlar en espanyol i està prohibit expressar-se en català com succeïa en les Cortes franquistes, ha estat inútil. No ha servit per debatre una de les causes més determinants de la pèrdua del pes específic del règim espanyol a Europa i al món.

2. Una de les causes que provoquen el creixent desprestigi internacional del règim és la monarquia, la família borbònica, els discursos i les actuacions de Felipe VI, la fuga del seu pare, el campechano, a causa de foscos afers econòmics i de faldilles, d’amants o del que sigui. Aquesta es la lamentable situació actual de l’envellit Juan Carlos I que va ser imposat com a rei pel decrèpit dictador Francisco Franco.

3. Sí, el dictador Franco ho va deixar tot atado y bien atado: la imposició de la corona, els sistemes judicial i policial, les clavegueres de l’estat, la guerra bruta. I ara, el PSOE, que deia que era federal encara que mai ha federat res, es converteix en el principal defensor de la monarquia entre els partits que es fan i es desfan.

4. Els partits espanyols no han tractat aquest afer reial en la moció de censura. Tots aquests partits (des dels obertament franquistes com VOX, PP, Cs al Govern espanyolista de PSOE/Podemos ) avalen a la pràctica el comportament i la fugida del campechano. S’oposen a investigar l’afer del Corinavirus.

5. Només les forces independentistes democràtiques i pacífiques, assetjades pels aparells judicial i policial del postfranquisme o franquisme versio 2020, es presenten com alternativa a l’establishment constitucional decadent i sense futur. Alternativa basada en la confrontació democràtica (diàleg, crítica, debat…), que és característica de tota democràcia, com planteja el president Carles Puigdemont. Tota una altra cosa és la confrontació basada en la imposició, en la persecució i en la repressió. La confrontació democràtica no te res a veure amb la confrontació repressora.

 

Comparteix aquesta entrada