¿Viva el rey? Visca el Barça, visca Catalunya

319

1. Uns, els fatxes de VOX i similars, criden ¡Viva el rey”. ¿Quin? ¿El campechano fugit resident a un Palau d’Abu Dhabi degut al Corinavirus? ¿El seu fill Felipe VI resident al Palacio de la Zarzuela en una zona ultra viríca, confinada i en estat d’alarma? Altres criden “Visca el Barça, visca Catalunya”.

2. Un club com el Barça ha de prioritzar els valors esportius. I també els valors cívics. Formen part dels seus orígens, la seva història, la seva idiosincràsia.

3. Valors com la llibertat, la cultura, la llengua, el civisme, el treball, la intel·lectualitat, la cohesió social, la projecció internacional… d’un poble, Catalunya, sense estat propi. El Futbol Club Barcelona, a diferencia d’altres clubs de l’establishment com el Real Madrid i el Reial Club Esportiu Espanyol, és una entitat amb la bandera catalana al seu escut sense corona monàrquica. Afortunadament així és en aquests temps de Corinavirus, de crisi borbònica, i d’un campechano fugat matador d’innocents elefants i amant de corrides de braus també innocents. Per tot això, el Barça i els seus dirigents son perseguist al llarg de la seva historia pels règims totalitaris i autoritaris espanyols.

4. Els milers de socis i els milions de seguidors del Barça de tot el món ho saben i, si volen, ho viuen d’aquesta manera per convicció i per compromís esportiu i cívic, no només per emoció, que també. El “Visca el Barça, visca Catalunya”, en les victòries i en les derrotes, és legítim, comprensible, democràtic.

5. El soci 1424 votarà en les properes eleccions perquè el nou president consolidi aquest Barça en el futur.

 

Comparteix aquesta entrada