Del Brexit a l’exiliat Puigdemont i el fugat Campechano

473

El periodista Xevi Xirgo i el president exiliat Carles Puigdemont

1. El BREXIT és un neologisme creat per referir-se a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Les conseqüències econòmiques del BREXIT, diuen, poden ser molt adverses per aquest país. El Regne Unit, però, va votar en REFERÈNDUM deixar l’UE al juny del 2016, amb el 52% dels vots. Això és democràcia.

2. I del BREXIT democràtic a l’EXILI que es “l’expatriació voluntària o forçosa especialment per motius polítics” (Diccionari de la llengua catalana). Es el cas, entre altres, del president Carles Puigdemont. Durant el seu mandat es va celebrar el primer REFERÈNDUM sobre la independència de Catalunya. El Govern unionista o annexionista espanyol del PP amb el suport de PSOE, Cs i sectors espanyolistes va desencadenar una dura repressió judicial, policial, mediàtica, política contra el sobiranisme / independentisme democràtic i pacífic que encara dura. Puigdemont va veure’s obligat a EXILIAR-SE a Bèlgica on es eurodiputat, viu en llibertat, es presenta al jutge sempre que es convocat i internacionalitza l’afer català. Ho explica en els seus actuals llibres apassionants, “M’explico. De la investidura a l’EXILI” i “La lluita a l’EXILI”, dues cròniques de gran valor documental amb la col·laboració del periodista Xevi Xirgo, director d’El Punt Avui. Un REFERENDUM i votar es democràcia, mai un delicte

3. Un altre cas molt i molt diferent és el de la FUGIDA de Juan Carlos I, el rei emèrit espanyol ben rebut amb els braços oberts als  als Emirats Àrabs Units que es un regne sense democràcia i que viola els drets humans. El FUGAT compta amb la complicitat de la Casa Real i del Govern borbònic PSOE / Podemos. Aquesta es la trista i lamentable situació del campechano en una història que va començar amb la seva designació com a rei per part del dictador Francisco Franco. El franquisme / postfranquisme, amb presos i exiliats polítics, provoca el descrèdit internacional del règim espanyol i la corona.

(Text escrit al matí de la festiva i reivindicativa Diada Nacional de Catalunya, dedicat als exiliats, presos i perseguits polítics que estan al servei d’una Catalunya democràtica, lliure, solidària, sobirana / independent)

 

Comparteix aquesta entrada