Mor el Pare Manel que volia una Catalunya sobirana i solidaria

528

Manuel Pousa, Pare Manel, ha mort a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona als 75 anys. Volia una Catalunya sobirana i solidària amb els marginats. Tant es pot dir d’aquest home bo! Com a record cordial es recupera aquí un post publicat a www.avantguarda.cat el 15 d’agost del 2015 i plenament vigent ara i aquí.

 

1. La incorporació del Pare Manel a la candidatura de Junts pel Sí és molt significativa. Com totes les que es produeixen. Lluís Llach ho deixa ben clar: “Ep, acompanyar el Pare Manel m’emociona. M’honora estar en una candidatura que compta amb ell. I em fa feliç que ell vulgui ser-hi”.

2. El signant d’aquest post tuiteja: “Conec el Pare Manel des de fa molts anys. Home solidari amb els marginats. Sap que cal un estat perquè tot millori”.

3. El Pare Manel, que desenvolupa la seva tasca en barris i àmbits perifèrics com ho anomena el Papa Francesc, es presenta a si mateix quan explica la seva incorporació a Omnium Cultural, institució criticada de manera pedant per Llàtzer Moix, subdirector de La Vanguardia. El sacerdot confessa: “Em dic Manuel Pousa, alies Pare Manel, perquè soc capellà diocesà. Estic incardinat a la parròquia de la Trinitat Vella. En aquest barri i en el de Roquetes col·laboro en diversos projectes de reinserció, d’atenció a la infància i a la joventut, i també en el món penitenciari. Estic molt content de formar part de la família d’Omnium. Fins no fa gaire vaig prendre consciència de la importància que te Omnium en el nostre país” mes jo”.

4. Manuel Pousa (Granada, 1945) és va ordenar sacerdot el 1975 a Barcelona on ha exercit a la parròquia de la Santíssima Trinitat de la Trinitat Vella. També ha treballat al districte de Nou Barris on hi ha la Fundació Pare Manel, creada el 2004. Aquesta és una institució sense ànim de lucre que realitza projectes educatius i d’acció social per a persones en situació de més vulnerabilitat. Ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona.

5. El Pare Manel va promoure l’any 2007 que Església Plural reconegués la trajectòria de sor Genoveva, que ha mort aquest estiu, al servei dels més pobres i marginats. El Pare Manel va referir-se en aquella ocasió a sor Genoveva amb agraïment i cordialitat. Va dir: “Es una alegria, sempre compartida, tenir la sort d’haver conegut a sor Genoveva, haver-hi col·laborat i compartir els seus somnis. La seva tasca produeix un fort impacte en la meva vida. Ella sempre acull als qui ningú vol. Soc testimoni de que sor Genoveva desmunta la prepotència de jutges, d’advocats i de qui calgui per tal d’estar a favor de la seva gent que son els pobres i els marginats. Actua a favor d’ells, estar al seu servei i els estima”. Les paraules que el Pare Manel dirigeix a sor Genoveva poden dirigir-se també al Pare Manel.

Comparteix aquesta entrada