Només un Junts fort evita un tripartit autonomista

442

Algunes consideracions del sondeig de La Vanguardia, malgrat la seva credibilitat tacada i el seu activisme unionista, sobre les eleccions catalanes.

1. JUNTS. El sondeig indica que només un Junts (Carles Puigdemont) electoralment fort evita que ER (Oriol Junqueras) formi un tripartit autonomista amb PSOE i Podemos. El tàndem presidencial Carles Puigdemont / Quim Torra és clau per recuperar vots dispersats entre grupuscles catalanistes que no aconseguiran escó al Parlament.

2. ER. Diguin el que diguin ara els Rufián i companyia, ER pot  constituir un altre tripartit autonomista amb el PSOE del 155, monàrquic, centralista i amb Podemos de l’ex activista desactivada Ada Colau.

3. PSC. El partit de Miquel Iceta es dretanitza i espanyolitza cada vegada més. Rep vots de Ciudadanos en liquidació que els perd per totes bandes. Aquesta dretanització espanyolista es confirma amb la voluntat de Pedro Sánchez d’aconseguir el suport de Cs per aprovar els pressupostos de l’estat. A més, PSC i PSOE renuncien a l’autodeterminació de la nació catalana que fa anys defensaven. Tampoc són, si es que mai ho han estat de debò, republicans i federals perquè son partits que donen suport a una monarquia en crisi, al campechano fugat, al franquista amb brazo en alto Rodolfo Martín Villa…

4. COMUNS. Ada Colau i Jaume Asens, com Podemos, aspiren al tripartit autonomista a Catalunya. Prefereixen un govern borbònic espanyol suposadament d’esquerres que una Catalunya sobirana / independent. Fins i tot accepten que Pedro Sánchez arribi a un acord pressupostari amb la dreta reaccionaria de Ciudadanos.

5. L’ESTABLISHMENT. El tripartit autonomista és l’opció preferida, ni que sigui un mal menor des del punt de vista dels seus interessos, de la dreta adinerada espanyolista a Catalunya que controla La Vanguardia, El Periódico, Foment del Treball, Bankia/Caixabank… Tots ells, diuen, promouen la moderació, el seny, el pragmatisme. Per això son servils amb Felipe VI. També ho son amb Juan Carlos malgrat els seus foscos afers econòmics i d’amants. Tots tanquen els ulls a la repressió. Altres porten la seu a València…

6. EL “DEFECADOR” DELS GODÓ. Un darrer apunt d’actualitat. Joaquin Luna, amb el beneplàcit del director Jordi Juan, continuarà defecant articles al diari de Godó, Grande de España, a favor de l'”España una, grande y libre” i del tripartit autonomista i amb insults covards al president exiliat Puigdemont. Cal deixar constància que Luna és aficionat de les corrides de toros i de la boxa. Frueix amb el sofriment dels animals i veient com dos homes s’apallissen i son noquejats. El “defecador” te una exquisida sensibilitat humana.

Comparteix aquesta entrada