Cayetana i Casado, divorci espanyol

251

1. El règim espanyol en crisi. La monarquia borbònica en crisi. El sistema judicial en crisi. El Govern PSOE/Podemos en crisi. El PP en crisi. Dos espanyols monàrquics com Pablo Casado i Cayetana Álvarez de Toledo Peralta-Ramos es divorcien en temps de coronavirus i Corinavirus.

2. ¿L’autoritat de Casado s’ha imposat sobre la llibertat de Cayetana? Però ¿quina autoritat política, parlamentària, ètica, universitària i intel·lectual te en Casado? ¿Què entén Cayetana per llibertat? ¿Es una liberal a ultrança? De liberal, res a res. D’ultra espanyolista, molt i molt. La defenestrada diputada al Congrés per Barcelona ¿Quina aportació política, cívica, cultural, lingüística ha fet per a Barcelona, capital de Catalunya? ¿Què ha fet aquesta diputada a favor de la llibertat de Catalunya i dels catalans? No ha fet res. Només ha posat entrebancs.

3. Un PP desesperat i promotor, amb el PSOE, del repressor 155 va enviar Cayetana a Barcelona aprofitant l’onada agressiva del “a por ellos” contra la convivència cívica i lliure a Catalunya. Aquesta onada gegantina se li ha girat ara en contra per la seva arrogància xulesca. El “a por ellos” s’ha convertit en un “a por ella” i desapareix com portaveu parlamentaria del PP. A l’hora del balanç cal deixar constància de que cada gest, cada paraula, cada gestió de Cayetana mostra la realitat de l’Espanya fosca i profunda i, com a contrast, enforteix el sobiranisme català democràtic i pacífic. Que passarà ara? Altres diputats i diputades continuaran alçant les banderes franquistes de la “España una, grande y libre”. 

 

Comparteix aquesta entrada