Amistats del “campechano” fugat

416

1.¿Recuperar les amistats… per recuperar la convivència cívica i el respecte entre les forces polítiques? Formular aquest interrogant, com es fa des de l’establishment, demostra que la convivència, el civisme i el respecte s’han trencat a l’estat espanyol.

2. La repressió judicial i policial, les clavegueres de l’estat, la caverna mediàtica, el desprestigi de les institucions com el Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem, la corrupció, l’existència d’exiliats i presos polítics fan molt difícil refer el teixit d’amistats i tenir prestigi internacional.

3. ¿Quina responsabilitat te la monarquia en aquesta profunda crisis del règim? ¿Quines amistats ha de recuperar el campechano fugat? Aquesta és una de les denominacions amb que es conegut arreu l’emèrit Juan Carlos I, bon amic de Francisco Franco i de Corinna Larsen, 27 anys més jove que l’envellit i malaltís monarca. Juan Carlos fou imposat rei pel dictador Franco, i va jurar fidelitat al “caudillo” i als seus Principios del Movimiento Nacional (feixistes). Joan Carles Alfons Víctor Maria de Borbón y Borbón-Dos Sicilias es pare de Felipe VI i avi d’Eleonor i Sofia. També es o ha estat amic de Corinna. Avui Juan Carlos i Corinna estan afectats per obscurs afers econòmics i d’amants.

4. El diccionari de la Real Academia Española (RAE) serveix per precisar el sentit de les paraules aplicades avui a Juan Carlos…

CAMPECHANO. Que se comporta con llaneza y cordialidad, sin imponer distancia en el trato. / Franco, dispuesto para cualquier broma o diversión. / Afable, sencillo, que no muestra interés alguno por las ceremonias y formulismos”.

“FUGA. Poner en fuga o huida. / Escaparse, huir”.

“AMISTAD. Afecto personal, puro y desinteresado, compartido con otra persona, que nace y se fortalece con el trato / Merced, favor / Afinidad, conexión entre cosas / Pacto amistoso entre dos o más personas / Deseo o ganas de algo / Personas con las que se tiene amistad / Amancebamiento”.

“AMANCEBAMIENTO. Amancebarse / Establecer una relación marital sin mediar vínculo de matrimonio”.

Comparteix aquesta entrada