Europa és la referencia a Catalunya

467

Europa es avui la referencia més solvent a tot el món. També a Catalunya

1. L’Europa que promou i defensa els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles.

2. L’Europa amb 21 de les seves 27 nacions que tenen menys de 12 milions d’habitants com Catalunya.

3. L’Europa amb 21 de les 27 nacions que son repúbliques com aspiren amplis sectors de Catalunya… sobretot ara quan la institució monàrquica espanyola pateix un accelerat procés de desprestigi.

4. L’Europa que acull exiliats polítics catalans, alguns eurodiputats, als que considera demòcrates, pacífics i que viuen en llibertat a la UE, en contrast amb els seus companys que sota el règim borbònic d’Espanya estan empresonats i son castigats i tractats com criminals violents.

5. L’Europa (Tribunal Europeu de Drets Humans) que obliga al polèmic i desacreditat Tribunal Suprem espanyol a anul·lar la condemna a Arnaldo Otegui que va estar injustament sis ans i mig a la presó. ¿Dimitirà algú del TS? ¿Com es compensarà la putada de que ha estat objecte Otegui?.

6. Hom pot apel.lar-se a que a Europa s’integrin realitats més àmplies respectant i reconeixent a tots les nacions, llengües i cultures, i així es donaria un gran pas per protegir totes les identitats i evitar l’ús de la força. Per tant, és raonable i legítim afirmar que Catalunya es una d’aquestes nacions, llengües, cultures i identitats d’Europa… com qualsevol de les nombroses nacions europees que son repúbliques i tenen menys d’11 milions d’habitants.

 

Comparteix aquesta entrada