Carta al fill de Juan Carlos I sobre “M’explico” de Puigdemont

488

Hola Felipe VI, fill de Juan Carlos I… val la pena llegir el llibre “M’explico. De la investidura a l’exili” del president Carles Puigdemont fet amb col·laboració amb el periodista Xevi Xirgo (La Campana)

1. Felipe VI ¿Fill de Joan Carles? Sí. Tothom és en principi respectuós i cordial amb el seu pare i es coneixen les seves activitats i intimitats més secretes. Sobretot en una monarquia que és una institució consistent en la successió d’avis a pares, de pares a fills, de fills a nets. El seu / teu pare, però, va ser imposat com a rei pel dictador Francisco Franco. Una monarquia no és una república, sigui espanyola sigui catalana, en que el cap d’estat es escollit periòdicament pel poble a les urnes. En tot cas, Felip VI, és un mal tràngol que el seu / teu pare estigui implicat en tèrbols afers econòmics i de faldilles. Tot plegat perjudica la Corona i la seva imatge a Espanya, Catalunya, Europa, món.

2. La seva / teva visita al monestir de Poblet fugaç i d’amagatotis ha confirmat que la Corona espanyola te un real i reial problema a Catalunya. ¿Què passa a Catalunya? La caverna mediàtica, l’espionatge, les clavegueres de l’estat, els informes policials i de la guàrdia civil, els judicis i les sentències del Tribunal Suprem no expliquen de debò el que Catalunya és i el que es vol a Catalunya. En donen una versió interessada, distorsionada.

3. Per això llibres com els de Puigdemont són necessaris, imprescindibles per conèixer la realitat catalana, el sobiranisme democràtic i pacífic, l’estat. Un estat no guanya si s’imposa per la força, amb repressió, amb exiliats i presos polítics. Puigdemont dona explicacions sobre esdeveniments més o menys coneguts i també desconeguts fins ara que comprenen el període que va des de la investidura a l’exili. Puigdemont explica fets i experiències personals i de fons que només ell sap i pot explicar.

4. La versió de Puigdemont és la d’un independentista català pacífic i democràtic que aposta per la solidaritat i la llibertat. Ell és el 130 president de la Generalitat, l’euro parlamentari més votat a Catalunya, respectat com persona i com polític català a la Unió Europea on viu lliure.

5. Molts altres gent haurien de llegir aquest llibre. Com Manuel Marchena (jutge que entusiasma als sectors reaccionaris espanyolistes), Pedro Sánchez (monàrquic i centralista que renuncia al republicanisme i al federalisme), Miquel Iceta (servidor servil del PSOE), Ada Colau (ex activista desactivada al servei d’Ada Colau), Gabriel Rufián (el de les 155 monedes de plata), Oriol Junqueras i tants d’altres.

6.Tingueu / tingues, Felipe VI, interès en llegir aquest  “M’explico. De la investidura a l’exili) de Carles Puigdemont que tindrà aviat un segon volum, “M’explico. La reconstrucció del retorn (2018—2020”). Tan de bo la seva lectura impulsi a tothom, inclòs al cap d’estat, a respectar i impulsar els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles.

 

 

 

Comparteix aquesta entrada