El president de l’episcopat espanyol polititza el coronavirus

441

El president de la Conferencia Episcopal Española, cardenal Joan Josep Omella, polititza el coronavirus al declarar-se en contra del Govern de Catalunya en l’afer de la pandèmia.

1. FUNERAL POLÉMIC. El president de l’episcopat espanyol ha volgut celebrar una missa funeral a la basílica de la Sagrada Família pels morts a causa del Covid-19, pandèmia que encara no ha desaparegut. El Govern català, per aquest motiu, pren mesures per salvaguardar la salut i la vida dels ciutadans. Una de les mesures es limitar l’aglomeració de la gent en espais determinats com son, per exemple, un camp de futbol, un cinema, un local d’oci nocturn, un temple…

2. IRRESPONSABILITAT. Però Omella, apropiant-se d’una autoritat  civil que no li pertoca, ha imposat el seu funeral. Tota una demostració de politització i també d’irresponsabilitat perquè ell és el primer responsable si se’n deriven casos de contagis de la missa celebrada a la Sagrada Família.

3. EXILIATS I PRESOS POLÍTICS. El cardenal apella a que l’exercici dels drets de confessió i de culte estan constitucionalment protegits. Per tant, segons Omella, la missa no pot ajornar-se malgrat el maleit virus. El cardenal, però, no diu que hi ha uns drets constitucionals prioritaris com els de la salut i la vida. També son prioritaris els continguts a la Declaració Universal dels Drets Humans com els drets i les llibertats de les persones, inclosos els dels exiliats i presos polítics,  i dels pobles, com Catalunya. El president Quim Torra, actualment màxim responsable de la gestió contra la pandèmia a Catalunya, ha replicat al cardenal Joan Josep Omella que “no ha aixecat mai la veu en els últims anys en contra de la repressió que es viu a Catalunya”.

4. LLEIDA ES DESMARCA DE BARCELONA. I, com a contrast i a diferencia d’Omella, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ha optat per ajornar la missa prevista també aquest passat diumenge a la catedral. El motiu esgrimit pel bisbe es el conjunt de mesures sanitàries aplicades a les terres lleidatanes per lluitar contra el virus.

Comparteix aquesta entrada