Pandèmia. Salut? Treball? També democràcia!

475

1. El dilema que es plantegen tots els governs del món, democràtics o autoritaris, és què cal preservar primer, la salut o el treball… diuen sobre la postura respecte la pandèmia. Dilema fals. Salut? Treball? També democràcia!

2. Els governs d’estats autoritaris o d’estats que es consideren democràtics, però amb monarquies desacreditades i decadents, aprofiten la pandèmia per diluir la democràcia. Prenen mesures de caràcter centralista, autoritari, militaritzat, amb retallades dels drets i de les llibertats de les persones i dels pobles. Aquesta actuació portada a terme pel Govern de PSOE / Podemos es considerada la única possible per l’establishment polític, econòmic i mediàtic espanyol.

3. L’establishment espanyolista es nega a admetre que una altra política que compagini la salut, el treball i la democràcia es possible. Aquesta postura alternativa, exposada per Meritxell Budó, consellera del Govern sobiranista català, es, com a mínim, tan respectable com la sustentada pel Govern espanyol. Però l’establishment espanyolista acusa a Budó de falta se seny. Per què? Com si el seny fos una de les característiques de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i del sistema comunicatiu que els hi dona suport.

 

Comparteix aquesta entrada