El fill de Juan Carlos a Catalunya en la vigília… del 18 de juliol!

291

1. Monarquia espanyola en ple. Felipe VI, fill de Juan Carlos I, imposat com a rei pel dictador Francisco Franco a qui va jurar fidelitat, visitarà Catalunya en la seva ronda per l’estat. Anirà acompanyat per la seva esposa, Leticia, i segurament per les seves filles, Elionor i Sofia, netes de l’exemplar matrimoni format per Juan Carlos i Sofia.

2. La visita borbònica a Catalunya serà… el 17 de juliol! Significatiu. És la vigila de la commemoració del “alzamiento” feixista i militar contra el Govern de la República que es va produir entre la nit del 17 i el matí del dia 18 de juliol de 1.936. La confluència de les dues dates, ¿és mera coincidència? ¿Te significat polític?.

3. ¿Quins discursos farà Felipe VI? ¿Seran buits de contingut i plens de tòpics? ¿Tractarà de la Catalunya regional sota sobirania espanyola o de la Catalunya sobirana? ¿Parlarà d’urnes, eleccions, referéndums, actuacions policials, retorn al règim pre democràtic?  ¿Es referirà a la degradada situació del seu pare, a personatges com Corina, a dictadures com Aràbia Sudita… noms que estan en boca de tothom, sobretot de la premsa internacional?.

4. ¿Explicarà Felipe VI que la Constitució preveu el dret d’autodeterminació perquè el text constitucional ha de ser interpretat  segons la Declaració Universal dels Drets Humans i els tractats internacionals signats per Espanya (articles 10-2 i 96.1) que així ho contemplen?

5. El Felipe rei d’ara parlant des del Palau de la Zarzuela queda lluny del Felipe príncep que el 20 d’abril del 1990 va fer un discurs en el Parlament català  expressant-se amb respecte a la voluntat lliure dels catalans a l’afirmar que “Catalunya és el que els catalans volen que sigui”.

6. Avui, però, hi ha catalans que son exiliats i presos polítics per promoure per la via pacifica i amb urnes aquest “Catalunya és el que els catalans volen que sigui”. ¿Hi haurà trobada entre el rei d’Espanya i els exiliats i presos polítics catalans com gest humanitari i per parlar de totes aquestes qüestions?

7. Una setmana després de la visita del rei espanyol es constituirà, el 25 de juliol, la formació política que reunirà els espais de Junts per Catalunya (JxCat). Ho lidera Carles Puigdemont… president de Catalunya a l’exili, ciutadà lliure a l’Europa lliure, on es tractat com ciutadà demòcrata i pacífic, diputat a l’Europarlament. El congrés sobiranista fou anunciat celebrar-lo molt abans que la Zarzuela comuniques  la visita de Felipe VI a Catalunya.

 

Comparteix aquesta entrada