Barrionuevo felicita a “l’amic i digne Pujol”

445

Una de les felicitacions més significatives al president Jordi Pujol en el seu 90 aniversari és la de José Barrionuevo (PSOE), ex ministre d’Interior.

1. José Barrionuevo diu en el seu missatge de felicitació: “Crec que, amb tot, el balanç del pas per la política de Jordi Pujol és positiu per la democràcia espanyola i, per tant, per Espaya i per Catalunya. La meva felicitació, no obstant, és per a un amic, una bona persona i un home digne. En moments difícils per a mi ell es va comportar amb afecte, solidaritat i generositat. M’agradaria estar a la seva altura. Li desitjo el millor a ell i a la seva família. Em té a la seva disposició en tot el que el pugui ajudar”

2. El ministre es refereix al greu atemptat etarra a Hipercor (19 de juny de 1987) a l’Avinguda Meridiana de Barcelona que va provocar 21 morts i 45 ferits. Hi hagué una polèmica política i mediàtica sobre si aquell atemptat perpetrat per ETA hagués pogut ser evitat per la policía. Barrionuevo es va sentir sol i abandonat pel seu Govern i pel seu partit. ¿D’on vingué el principal suport que va tenir Barrionuevo? ¿Dels grans patriotes espanyols Felipe González, Alfonso Guerra, Josep Borrell, Narcís Serra, Miquel Iceta, Salvador Illa, José Zaragoza? ¿dels dirigents del PP? No.

3. El principal suport solidari i públic que José Barrionuevo va tenir fou del president de Catalunya, Jordi Pujol, personatge tan vilipendiat per l’espanyolisme i pels qui donen lliçons de democràcia. L’ex ministre te declarat: “Jordi Pujol fou el polític que va estar millor, amb diferència. Sobretot perquè Pujol va tallar d’arrel la polèmica que la pròpia ETA havia suscitat tractant de justificar l’atemptat en que no es desallotgés l’hipermercat. Pujol va dir: ‘Aquí no s’han de fer més distincions que entre els que posen bombes i els que les patim’. Sempre he admirat i respectat molt a Pujol, i aquell dia fou qui va estar a l’altura”.

 

Comparteix aquesta entrada