Racisme a Catalunya

394

1. L’agressió policial contra negres a Estats Units s’ha vist a tot el món. L’agressió policial contra catalans a les urnes és va veure a tot el món. ¿Aquestes agressions son o no racisme? En ambdós casos provoca la ira de milers de manifestants a tot el país.

2. Conèixer l’espanyol és obligatori a tot l’estat espanyol, inclòs Catalunya, però no es obligatori conèixer el català a Catalunya. L’article 3.1 de la Constitución… que nos hemos dado entre todos (?)… estableix: “El castellano es la lengua española oficial del Estado. Todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla”. ¿Es o no discriminatori respecta el català? ¿Es o no racista?.

3. El gran Antonio Machado, però no gran en tot, va escriure en la revista “Hora de España” (6 de juny de 1937), unes paraules que posa en boca de Juan de Mairena: “De aquellos que dicen ser gallegos, catalanes, vascos, extremeños, castellanos, etcétera, antes que españoles, desconfiad siempre. Suelen ser españoles incompletos, insuficientes, de quienes nada grande puede esperarse” ¿Es o no racista Machado i els que en la teoria i en la pràctica subscriuen aquestes paraules?. Paraules que atempten contra els drets i les llibertats de les persones i dels pobles.

4. Un català no cal que sigui espanyol per tal que siguin respectats els seus drets i les seves llibertats com persona. Tota persona està amparada arreu del món per la “Declaració Universal dels Drets Humans” que prevalen per sobre de qualsevol Constitució.

 

Comparteix aquesta entrada