ER opta per la dependència de Pedro Sánchez

451

ER farà possible amb la seva abstenció al Congrés que el Govern espanyol de Pedro Sánchez (PSOE/Podemos), que s’ha apropiat de les competències de la Generalitat de Catalunya, allargui la pròrroga de l’estat d’alarma.

 

1. ER opta per la dependència de Pedro Sánchez… personatge bellugadís com una baldufa a l’estil Miquel Iceta, inestable, gens creïble.

2. ER (Esquerra Republicana) és a la pràctica tan d’esquerres i republicà com, nominalment, ho és el PSOE. 

3. ER opta pel Sánchez col·laborador amb el PP per imposar el 155 repressor, controlador de la fiscalia que persegueix independentistes catalans, pactista amb Ciudadanos.

4. ER dòcil i submisa regala abstencions a canvi de que Sánchez diga que retornrà les competències que mai s’havia d’haver apropiat de Catalunya.

5. ER afirma a la pràctica que els seus 13 diputats tenen davant el Govern d’Espanya mes força negociadora anant “nosaltres sols” que 21 diputats mantenint una postura conjunta de JxCat (8 diputats) i ER que formen el Govern de Catalunya.

6. ER només representa a ER, no al Govern català.

7. ER prefereix actuar com a grup parlamentari a Espanya en solitari que no com partit de Govern a Catalunya.

8. ER dona mes importància a la postura ambigua i canviant del PSOE de Pedro Sánchez que consolidar l’entesa i unitat del sobiranisme català.

9. ER  ensenya cada vegada mes les seves cartes que tenen l’objectiu de constituir a Catalunya un tripartit autonomista amb PSOE i Podemos… de Miquel Iceta, Josep Montilla (Enagàs), Ada Colau (Manuel Valls) …

10. ER retorna a la política convergent del peix al cove practicada fa dècades pel pujolisme i el roquisme ja superats pel catalanisme sobiranista del segle XXI.

11. ER està dirigida avui per una cúpula amb una actuació que pot provocar una revolta a la militància, com l’activista i ex regidor Jordi Pesarrodona que s’acaba de donar de baixa, i un allunyament d’un electorat compromès amb el sobiranisme (benestar de la ciutadania, defensa dels drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles).

12. ER, per tant, es animada i lloada per l’establishment institucional, polític, econòmic i mediàtic espanyolista d’allà i d’aquí. 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada