Escàndol Montilla (PSC) pel Castor (1.300 milions €)

301

Nou cas de portes giratòries, de l’esfera pública a la privada

La incorporació de José Montilla (PSC), ex ministre d’Industria, al consell d’administració d’Enagas, és un nou escàndol polític i econòmic que, per mes inri, es produeix en plena crisis del coronavirus. Així ho denuncia el diputat valencià Joan Baldoví (Compromís).

1. Porta giratòria, en política, fa referència al fet que una persona passi de l’esfera pública a una empresa privada. És produeix un conflicte d’interessos entre ambdues esferes. Es el cas de Montilla, segons el diputat valencià.

2. L’afer Montilla, a més, reobre el Cas Castor. Baldovi explica amb el seu llenguatge serè i clar: “El Castor fou un projecte que Montilla, com ministre d’Industria, va autoritzar argumentant que era ‘urgent, necessari, prioritari’. Després es va demostrar que aquest projecte ha estat catastròfic, una autèntica calamitat. Un dipòsit de gas que mai s’ha pogut obrir. Quan s’intentà utilitzar-lo va provocar terratrèmols a les costes de Castelló i Tarragona. Aquest projecte l’hem tingut que pagar tots els contribuents, 1.300 milions d’euros, a l’empresa”. Al projecte estan vinculats l’inevitable Florentino Pérez (ACS) i també Enagas… al consell d’administració del qual s’incorporen els ex ministres socialistes José Montilla i Josè Blanco.

3. Compromís torna a demanar una comissió d’investigació per depurar les responsabilitats polítiques en que s’hagi pogut incórrer. Ja es va aprovar una comissió d’investigació però la seva posada en marxa va quedar paralitzada el 2018 degut a les eleccions d’aquell any.

 

 

Comparteix aquesta entrada