Déu i coronavirus. “On és el teu germà?

593

Tot quedarà afectat després de la pandèmia del coronavirus que encara no ha desaparegut? També les relacions personals?

 

1. Una de les primeres preguntes en el Gènesi, “On és el teu germà?”, es formulada per Déu després del dramàtic assassinat d’Abel per part de Caín (Gènesi 4,9). Aquest interrogant també es planteja ara als homes i dones d’aquí i d’arreu del món degut al drama del coronavirus letal.

2. “On es el teu germà?” és una pregunta que interpel·la a tothom. Homes, dones, gent gran, infants, rics, pobres, blancs, negres, infectats o no, polítics, metges, expansionistes, sobiranistes, ateus, agnòstics, religiosos diversos, cristians. I és que la pandèmia deixa desolació, sofriment, malalts, morts… un futur incert per a tots, especialment pels mes vulnerables.

3. “On és el teu germà?” El gran repte es sempre, sobretot també ara, respondre aquesta pregunta bíblica. Molts i molts germans queden ferits per la pandèmia que posa de manifest la infinita fragilitat de la condició humana, des de les persones i els pobles més pobres de la Terra als pobles i les persones mes riques.

4. “On es el teu germà?” Cal saber on es per comunicar-li, de manera presencial o telemàtica, que farem tot el possible a favor del seu benestar, dels drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles. Sobretot dels que mes pateixen i són mes febles… gent gran, malalts, aturats, deprimits, exiliats, presos, perseguits…

5. “On es el teu germà?”. El cristià, com tothom, amb dubtes i amb el sentiment de l’absència de Déu, pot proposar als altres, mai imposar, la seva fe i la seva esperança. Potser Déu està arreu, en la pròpia consciència, en la comunitat, en els altres.

 

Comparteix aquesta entrada