Coronavirus. “Xinalització” del règim espanyol

275

1. El coronavirus serveix al règim espanyol per xinalitzar-se. Reprodueix els aspectes negatius de la Xina sense ser la gran potència econòmica que és aquest estat oriental.

2. Xina no és cap model democràtic, ni de respecte a la dignitat, els drets i les llibertats de les persones i dels pobles. Xina reprimeix per la força les aspiracions de llibertat de Hong Kong i els seus habitants. ¿Què recorda aquesta situació? Les institucions d’Espanya, el seu Govern, els partits de l’oposició ¿a favor de qui estan? ¿de la Xina i la seva dictadura? ¿de Hong Kong i la seva llibertat? Les forces sobiranistes catalanes estan a favor de Hong Kong.

3. El Govern espanyol de PSOE/Podemos, presidit per Pedro Sánchez, actua segons el model xinés. El poder de decisió es concentra en el “mando único competente” que es el Govern Sánchez. Centralització, autoritarisme, militarització, provincialització, menyspreu del constitucional estat de les autonomies, annexionisme, oblit del més mínim federalisme.

4. La pandèmia, arreu, a la Xina, Hong Kong, Espanya, Catalunya mostra la feblesa de la condició humana. Els seus fonaments trontollen: la ciència, la medicina, l’economia, la política, l’ètica. Però la resposta al coronavirus ha de venir per aquests factors amb una precisió. La ciència… sense un sentit ètic no es autènticament humana. La medicina… sense un sentit ètic no és autènticament humana. La economia… sense un sentit ètic no es autènticament humana. La política…. sense un sentit ètic no és autènticament humana.

5. I l’ètica? Què es? Quin sentit té? Pot ser entesa com l’actitud i la pràctica que promou el benestar, els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles. Com l’oblidada, ai las, Europa d’arrels cristianes.

 

Comparteix aquesta entrada